Managed hosting door True

Tech Data migreert systemen naar T-Systems

 

Tech Data heeft een miljoenencontract van ruim tien miljoen gesloten met T-Systems. Door de overeenkomst kan de distributeur zijn it-systemen in Europa migreren naar de cloud.

Volgens Ferri Abolhassan, directeur van de it-tak van T-Systems, doet T-systems er alles aan om in Europa leidend te zijn op het gebied van cloud computing. Volgens de directeur laat de overeenkomst met Tech Data zien dat de Duitse provider op schema ligt. Sterker nog, de overeenkomst past in de zelfbenoemde trend dat steeds meer internationaal opererende bedrijven ervoor kiezen om systemen en applicaties te hosten in de 'Duitse cloud'. Zo sloten de luchtvaart-serviceprovider Jet Aviation, investeringsbedrijf Union Investment  en lift- en trapfabrikant KONE eerder een omvangrijk cloudcontract met T-Systems.

Tech Data's cio Philippe Bosquier geeft aan dat cloud computing als platform voor de eigen systemen en e-businesstools een essentieel onderdeel is van de strategie van de distributeur.  'Als Europese marktleider op het gebied van cloud helpt T-Systems ons met dynamische diensten, waarmee we direct kunnen reageren op veranderingen binnen de markt die van invloed zijn op ons productassortiment. Dit versnelt de prijsstelling en logistiek aanzienlijk, wat twee belangrijke criteria zijn voor onze klanten waarmee we als it-distributeur kunnen scoren.'

Open stack

Behalve een private cloud liet T-Systems eerder deze maand wetenin maart 2016 te starten met een op Open Stack gebaseerde publieke cloud. Hiermee wil het bedrijf de concurrentie aangaan met Amazon Webservices en Microsoft Azure.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5671869). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.