Managed hosting door True

Implementatie hybride cloud neemt verder toe

 

Cloud computing

58 procent van de bedrijven heeft een omgeving geïmplementeerd op basis van de hybride cloud. Daarmee is de acceptatie van hybride cloudservices in 2015 verder toegenomen. Dat blijkt uit internationaal onderzoek van Forrester Consulting in opdracht van Canopy, Atos en EMC. Het onderzoek is uitgevoerd onder ruim 150 bedrijven met een omzet van meer dan één miljard dollar.

Het onderzoek toont aan dat een meerderheid van de participerende bedrijven zich ervan bewust is dat hun benadering van de cloud gebaseerd dient te zijn op verschillende cloudservices. Organisaties die de hybride cloud inzetten, omschrijven het als een ‘cloud die is verspreid over meervoudige operationele modellen’, waarbij 40 procent van de ondernemingen dit beschouwt als een combinatie van privaat en publiek cloudgebruik.

Consolidatie

Ruim de helft van de bedrijven denkt dat de hybride cloud de potentie geeft voor een consolidatie van het beheer van alle cloudservices. Daarnaast geven zij aan het de mogelijkheid biedt om kosten te monitoren en te minimaliseren (55 procent) en het verbeteren van prestaties (49 procent). Dit zijn ook de belangrijkste drijfveren voor het toepassen van een hybride cloud-oplossing.

De meeste it-professionals zijn zich bewust van de noodzaak van een verbeterd risicobeheer en een goede verslaglegging als het gaat om mogelijke risico’s zoals ‘schaduw-it’, bring your own device en de cloud. Hiermee komt een goed servicemanagement op de voorgrond binnen it-organisaties die zichzelf snel transformeren van it-leverancier tot bemiddelaar in zakelijke dienstverlening.

46 procent van de bedrijven beschouwt het op schaal herschrijven van applicaties als een ontwikkelingsscenario voor de hybride cloud. Ongeveer een derde zegt dat zij al een aantal service-templates binnen hybride clouds hebben gebouwd. Als gevraagd wordt welke aandachtspunten een rol spelen bij de implementatie van een hybride cloud, geeft 47 procent aan dat het belangrijk is dat applicaties binnen verschillende clouds meer geporteerd kunnen worden. Dit is een aanwijzing dat de cloud zich ontwikkelt tot een platform voor veel toepassingen. Niet alleen voor cloudapplicaties, maar ook voor veel zakelijke toepassingen die in aanmerking komen voor cloudimplementaties.

Uitdaging en kans

Het beheer van verschillende cloudoplossingen is zowel een uitdaging als een nieuwe kans voor it-functionarissen, laat Enrico de Boer, vp sales van Canopy voor de Benelux en Nordics, weten. ‘Zij kunnen hun eigen positie binnen de business versterken door het consolideren, besturen en beheren van een combinatie van op de cloudgebaseerde diensten om er zeker van te zijn dat zij kunnen anticiperen op zakelijke behoeften. Met dit doel in het achterhoofd, hebben veel it-professionals een begin gemaakt met de uitwerking van een duidelijke strategie als het gaat om beveiliging en governance. Zij zoeken hierbij naar partners die hen kunnen ondersteunen tijdens hun transformatie naar de cloud.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5662964). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.