Managed hosting door True

Atos brengt Olympische IT naar Canopy-cloud

 

Olympische Spelen

Ict-dienstverlener Atos brengt de it-infrastructuur van de Olympische Spelen onder in zijn Canopy-cloud. Deze cloud is gebaseerd op de nieuwe cloud-infrastructuur van Atos-partner EMC en wordt ingezet voor het veilig testen en functioneren van de it-applicaties die gebruikt worden voor het verspreiden van de wedstrijdresultaten naar alle media wereldwijd. De Canopy-cloud wordt gebruikt bij de Olympische Winterspelen 2018 in Pyeongchang en de daarop volgende Spelen.

De structuur van de Atos-cloud Canopy ondersteunt tevens de kern van de planningssystemen voor de werving van vrijwilligers, de ondersteuning van het organisatiebeheer, het managen van het wedstrijdprogramma en de verwerking van accreditaties voor atleten, media en andere betrokkenen. De nieuwe cloud-infrastructuur is vormgegeven met toepassing van de Canopy Enterprise Private Cloud en het Vblock-systeem van VCE, een geconvergeerde infrastructuuroplossing die ook andere bedrijven kan ondersteunen bij de overgang naar de cloud. De cloudtoepassing zorgt voor de digitale transformatie van it voor de Olympische Spelen, waardoor bijna alle door Atos beheerde applicaties kunnen worden ingezet.

Op- en afschalen

In augustus werden voor het eerst het wedstrijdprogramma en de organisatiebeheersystemen in de nieuwe cloud-infrastructuur getest. Het organisatiecomité Pyeongchang zal dit vanaf eind dit jaar in gebruik nemen. In september wordt de capaciteit van de cloud gedurende een bepaalde periode verhoogd voor het uitvoeren van technische tests, waarbij bewezen moet worden dat de oplossing het hoofd kan bieden aan de verwachte datavraag gedurende het project.

Vervolgens wordt deze capaciteit verlaagd zodat die aansluit op de beperkte behoeften tijdens de aanloopfase van het project. Tegen de tijd dat het vrijwilligersportaal voor de Spelen in Pyeongchang online gaat - ongeveer twee jaar voor de Spelen - zal Atos de capaciteit en bandbreedte van de cloud wederom verhogen om de vele aanvragen voor duizenden vrijwilligers in een zeer korte periode te kunnen verwerken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5594047). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.