Managed hosting door True

Symantec versterkt cloud back-up met Cloudian

 

Cloud management

Informatiebeveiligingsbedrijf Symantec selecteert cloudopslag-leverancier Cloudian voor het leveren van cloudopslag en cloud back-up. Symantec maakt al gebruik van de back-up-oplossing van zijn dochteronderneming Veritas. De oplossing van Cloudian is gebaseerd op Amazon Simple Storage Service (S3) en moet de Veritas-oplossing ondersteunen.

Symantec heeft gekozen voor de back-up-oplossing van het Amerikaanse Cloudian om de huidige oplossing te versterken. Cloudian heeft hiervoor een cloud connecter ontwikkeld, waarmee on-premise applicaties worden verbonden met cloudgebaseerde software (SaaS). Deze cloud connector is gebaseerd op de opslagdienst van Amazon, Amazon Simple Storage Service (S3). Hierdoor is deze volledig compatibel met de S3 api.

Volgens Judy Kay, vice president product marketing & solutions management bij Veritas, moet de vernieuwde oplossing informatiebeveiliging eenvoudiger naar de cloud brengen. Zo kunnen alle back-ups worden ondergebracht in één centraal opslagplatform. Daarnaast worden back-up- en hersteltijden verkort doordat er gebruik wordt gemaakt van multi-streaming om de beschikbare netwerkbandbreedte zo goed mogelijk te benutten.

Tevens moet de oplossing meer flexibiliteit en schaalbaarheid bieden bij het bouwen van een private cloud, waarna gegevens kunnen worden ondergebracht in verschillende opslaglagen in de publieke cloud, legt Paul Turner, chief marketing officer bij Cloudian, uit.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5444502). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.