Managed hosting door True

Rackspace breidt uit met Microsoft Azure

 

Cloud-dienstverlener Rackspace breidt zijn aanbod van Microsoft-diensten uit met Microsoft Azure. Die infrastructuur voor hybride ict-omgevingen wordt geleverd als managed service (infrastructuur en beheer). Ook biedt Rackspace beheerdiensten aan voor klanten die al Azure gebruiken. De dienstverlener zet daarmee in op klanten die zelf weinig kennis van ict-beheer in huis hebben of dat willen onderbrengen bij een externe partij.

Door de uitbreiding naar Microsoft Azure krijgt Rackspace toegang tot datacenterlocaties in landen waar het nog geen eigen datacenters heeft, zoals Nederland. Rackspace is sinds 2002 partner van Microsoft. De clouddienstverlener begon met het verkopen en het bieden van ondersteuning voor Windows & Hyper V Server en breidde dit uit tot Office 365. Daarnaast is Rackspace samen gaan werken met grote partijen als VMware, Openstack en Google. Dat portfolio wordt nu uitgebreid met Microsoft Azure.

Paul Bolt, vp technology practices bij Rackspace vertelt dat uit gesprekken met klanten naar voren kwam dat er behoefte is om de stap naar een hybride ict-omgeving te maken. Volgens Bolt is Microsoft Azure de bovendien een logische volgende stap voor Microsoft-klanten. ‘Veel bedrijven hebben geïnvesteerd in Microsoft. Deze bedrijven willen daarbinnen dan ook de volgende stap maken.' Azure biedt volgens hem de flexibiliteit waar veel behoefte aan is nu bedrijven hun ict deels binnenshuis en deels in een cloud-omgeving draaien. 

Extra ondersteuning

Vanuit Microsoft zelf is er al ondersteuning voor de Azure-infrastructuur, zoals platform beveiliging, services API’s en Infrastructure Management and Deployment. Rackspace biedt naast die ondersteuning ook ondersteuning voor applicaties, systemen en het platform (zie figuur hieronder).

Volgens Bolt is het bieden van deze ondersteuning belangrijk omdat veel bedrijven niet de expertise in huis hebben die nodig is voor het beheren van de cloud. ‘Hoewel het implementeren van cloud wel steeds makkelijker wordt, is het dagelijkse werk en optimalisatie nog steeds erg complex. En vooral bij een hybride omgeving met meerdere providers.’

Wat betreft verdere uitbreiding van het portfolio heeft Rackspace nog geen concrete plannen volgens Bolt. ‘We houden constant de markt in de gaten en we kijken naar de support-behoeften die onze klanten hebben. Van daaruit nemen wij vervolgstappen voor de uitbreiding van ons dienstenaanbod.

 

 

 

 

 

 

 Ondersteuning Rackspace

 

Application

Troubleshooting Operating System Issues

SQL Database Management (on-demand)

 


 Systems

Monitoring and Patching Virtual Machines

Azure Active Directory Design and Support

System Monitoring & Response

 


 Platform

Configure and Schedule Backups

Configure and Monitor Storage Accounts

Configure and Monitor Load Balancing Profiles

 

 


Ondersteuning Microsoft Azure

 

 

 

 Cloud Infrastructure

Services APIs

Network Stack

Infrastructure Management and Deployment

Platform Security

Data Center Networking, Power & Cooling

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5428593). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.