Managed hosting door True

Infor brengt ERP Boskalis naar de cloud

 

Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis implementeert Infor CloudSuite. Die suite bevat onder andere erp. De software is beschikbaar via Amazon Web Services (AWS). Boskalis schafte in februari 2014 de Infor 10x-versie van het erp-pakket LN aan. De dienstverlener zet die software, die zowel on-premises als in de cloud wordt aangeboden, nu in de cloud.

De suite van applicaties bestaat uit Infor LN, Infor ION, Infor Ming.le, Infor Expense Management (XM) en Infor Dynamic Enterprise Performance Management (d/EPM). Boskalis, dat 11000 medewerkers in 75 landen telt, begint de implementatie in Nederland. In 2016 moeten de eerste werknemers het softwarepakket online gebruiken. Daarna volgt de implementatie binnen andere locaties van Boskalis.

Boskalis transformeert momenteel van baggeraar naar traditioneel dienstverlener. Door uitbreiding van het dienstaanbod en de steeds grotere rol die ict daarin speelt, heeft het besloten om niet alle ict zelf te beheren. Volgens ict-directeur van Boskalis Rien Krijger sluit de CloudSuite goed aan op de  de systemen van derden en on-premises applicaties en wordt het beheer vereenvoudigd doordat Boskalis 24 uur per dag een beroep kan doen op de leverancier.

Van baggeraar tot maritiem dienstverlener

Boskalis is in de afgelopen jaren getransformeerd van een baggerbedrijf tot een geïntegreerd maritiem dienstverlener. Het hoofdkantoor van Boskalis is gevestigd in Papendrecht en het bedrijf heeft ruim 11000 medewerkers in 75 landen, verspreid over zes werelddelen. In 2014 behaalde het bedrijf een omzet van 3,1 miljard euro. Het bedrijf concentreert zich op de markt voor energie, havens en infrastructuur. Tot de klanten behoren onder andere overheden, havenbedrijven, internationale projectontwikkelaars, verzekeraars en bedrijven in de olie-industrie, mijnbouw en scheepvaart.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5266400). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.