Managed hosting door True

Noorse kroon drukt omzet 2014 Centric

 

Automatiseerder Centric zag in 2014 zijn omzet dalen met 3 procent van 511,3 miljoen naar 494,5 miljoen euro. Dit had vooral te maken met de gewijzigde wisselkoers van de Noorse Kroon, beweert het bedrijf. De nettowinst steeg overigens fors: met ruim 16 procent van 13,3 miljoen naar 15,5 miljoen euro.

Centric zegt in 2014 te hebben geprofiteerd van de vernieuwing en uitbreiding van het portfolio. Daarnaast is in lijn met de groeistrategie veel aandacht uitgegaan naar de internationale uitbouw van de oplossingen voor de voorraadketen en it-uitbesteding, meldt het bedrijf. De resultaten in Noorwegen hadden echter te kampen met de sterk gedaalde koers van de Noorse kroon, als gevolg van de dalende olieprijzen.

Overigens is het het derde achtereenvolgende jaar dat de omzet van Centric (vijfduizend man) daalt. Het bedrijf, met hoofdkantoor in Gouda, boekte in 2011 nog een omzet van 529 miljoen euro. Ook de winst lag toen met twintig miljoen euro een stuk hoger dan nu het geval is.

Cloud

Voor 2015 verwacht Centric succes te kunnen boeken in de sectoren overheid, logistiek, woningcorporaties, zorg en financiën. Het biedt daarbij bedrijfssoftware aan, it-uitbestedingsdiensten, business process outsourcing (bpo) en detachering.

Volgens het bedrijf loopt de vraag naar hardware terug, terwijl de vraag naar applicaties en data die via de cloud ontsloten kunnen worden, alleen maar groter wordt. Voor 2015 verwacht Centric de reeds opgedane ervaring met migratieprojecten naar de hybride, private of publieke cloud, verder in te kunnen zetten en uit te breiden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5262012). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.