Managed hosting door True

Orange Business Services neemt Ocean over

 

Orange Business Services heeft Ocean overgenomen, een Franse leverancier van vlootbeheer- en tracking-oplossingen voor voertuigen, openbare werken en de bouw. Momenteel beheert Ocean zo’n 45.000 voertuigen voor tweeduizend zakelijke klanten. Het bedrijf wordt de operationele tak van Orange Applications for Business, de divisie voor digitale diensten van Orange Business Services. Deze divisie is gespecialiseerd in verbonden objecten (m2m: machine-to-machine), digitalisering van klantervaringen, big data en data analytics.

Door de activiteiten van het in 2003 opgerichte Ocean over te nemen en te integreren versterkt Orange Business Services zijn positie op de markt van fleet management-activiteiten in Europa. Samen beheren de twee partijen meer dan 100.000 voertuigen. Er werken gezamenlijk 110 mensen, waaronder een technisch en ontwikkelteam van zo'n veertig 40 experts. Jacques Riviere, de huidige president van Ocean, zal de gezamenlijke tak leiden.

Naast vlootbeheer van voertuigen monitort Ocean ook niet-aangedreven objecten (laadbakken, tanks, landbouwmachines, machines, bouwplaatsmaterialen). Ook is het bedrijf actief met tracking-oplossingen op het gebied van openbare werken en de bouw.

Orange Business Services krijgt er met Ocean niet alleen extra producten en diensten bij, ook wil de zakelijke ict-dochter van telecomconcern Orange de overname gebruiken als springplank naar de rest van Europa als het gaat om de activiteiten op het vlak van m2m en internet of things (iot).
Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5257594). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.