Managed hosting door True

SaaSplaza verkoopt PaaSplaza aan Sentia

 

Handen schudden

De Amsterdamse softwareaanbieder SaaSplaza verkoopt zijn hostingtak PaaSplaza aan Sentia. Dit bedrijf, eveneens uit Amsterdam, levert managed hosting-en clouddiensten aan klanten in de sectoren educatie, financi├źn en verzekeringen. SaaSplaza is gespecialiseerd in Microsoft Cloud Dynamics via Microsoft Azure en Private Cloud en wil met de opbrengst van de verkoop van PaaSplaza investeren in verdere groei op het gebied van Cloud Dynamics-diensten. De partners van PaaSplaza zullen binnen 24 maanden migreren naar de Sentia-omgeving.

SaaSplaza zegt circa vijftienhonderd Cloud Dynamics-omgevingen voor eindgebruikers te draaien in zo'n 45 landen. SaaSplaza heeft vestigingen in Amsterdam, München, Singapore, Sydney en San Diego. Het bedrijf lanceert dit kwartaal nog Microsoft Dynamics AX en GP op Microsoft Azure private cloud voor Dynamics-partners en -gebruikers.

'Azure-oplossingen worden steeds belangrijker en bieden we aan naast onze bestaande private cloud- en publieke cloudoplossingen met managed lifecycle services', stelt Berend-Jan van Maanen, algemeen directeur van SaaSplaza.

Sentia

Sentia biedt zijn hosting en clouddiensten aan vanuit kantoren in Amsterdam, Nieuwegein en Orlando. 'Zowel de bedrijfskritische dienstverlening als het type gebruikers in de financiële en educatieve sector van PaaSplaza passen goed bij de strategische focus van ons bedrijf', zegt Ian Zein, algemeen directeur Sentia.

Sentia nam eind 2014 ook al Jitscale over, een bedrijf uit Nieuwegein dat it-infrastructuren en cloudplatforms levert. Jitscale (voorheen IC&S Service & Support) leverde bijvoorbeeld de complete it-infrastructuur van het Europese platform van Amber Alert Europe.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5224375). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.