Managed hosting door True

Oxilion neemt Red5 en MetroPlus over

 

Handen schudden

Aanbieder van managed hostingservices Oxilion uit Enschede heeft de hostingactiviteiten van stadgenoot MetroPlus en Red5 uit Woerden overgenomen. Volgens Oxilion kunnen klanten van de overgenomen bedrijven per direct gebruik maken van alle diensten en support. Van de overname zijn geen financiële details bekendgemaakt.

Managing director Oxilion Raoul Werger: 'Wij richten ons bewust al langer op managed hostingklanten. Het is een segment in de Nederlandse markt waarbij je een proactieve rol moet aannemen.'

Volgens Oxilion blijft de markt voor hostingservices groeien, maar is er sprake van consolidatie. Het bedrijf zegt regelmatig te worden benaderd door partijen die hun managed hosting-diensten willen overdragen aan een gespecialiseerde partij. Bedrijven die managed hosting services niet als kernactiviteit leveren, hebben volgens Oxilion namelijk steeds meer moeite om aan klanteisen te voldoen.

Volgens Werger ligt bij de overname van Red5 en MetroPlus de nadruk op de klanten en niet op systemen en techniek. 'We hebben tijdens de overnametrajecten veel aandacht besteed aan communicatie. Alle klanten zijn uitgebreid geïnformeerd over het proces. Naast schriftelijke communicatie en e-mail is waar mogelijk ook in een persoonlijk gesprek uitleg gegeven.'

1500 virtuele servers

Het in 2000 opgerichte Oxilion profileert zich als onafhankelijk specialist in managed hosting services. Het bedrijf heeft onder meer Ohra, Instituut Fysieke Veiligheid (Nederland), Roorda, M2mobi, Tauw en verschillende reclamebureaus en webontwikkelaars op de klantenlijst staan. Het bedrijf beheert 1500 virtuele servers en dertigduizend domeinnamen.

De dienstverlener telt op dit moment zeventien medewerkers en is op zoek naar nieuwe medewerkers voor beheer, resreach en development en marketingfuncties.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5221121). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.