Managed hosting door True

WSG plaatst kantooromgeving in NEH-cloud

 

NEH Shared Services uit Leusden heeft een overeenkomst gesloten met woningcorporatie WSG uit Geertruidenberg. De woningstichting neemt KA uit de cloud af. Dat betekent dat de kantoorautomatisering van de woningstichting wordt overgeplaatst naar de cloudomgeving van de ict-dienstverlener. Medewerkers krijgen via internet toegang tot hun werkplekomgeving.

Marcel Rog, manager bedrijfsvoering bij WSG: 'Informatiebehoeften veranderen steeds sneller en worden steeds complexer. Dit komt onder andere door nieuwe en aangepaste eisen vanuit de overheid en toezichthouders, maar ook doordat organisaties informatie nodig hebben om de bedrijfsvoering beter te beheersen en sneller te reageren op afwijkingen.' Hij benadrukt dat informatie om effectief te zijn, naast betrouwbaar, juist, volledig en tijdig ook sneller beschikbaar moet zijn. 'Deze samenwerking helpt ons daarbij enorm.'

WSG is een woningcorporatie uit Geertruidenberg met ruim vierduizend huurwoningen in West-Brabant. WSG is sinds 2011 een saneringscorporatie. Door het uitvoeren van saneringsmaatregelen werkt WSG aan een financieel herstel. Als corporatie staat WSG voor de huisvesting van mensen met een inkomen tot 43.500 euro. Daarnaast is de stichting gespecialiseerd in zorgvastgoed.

Eerder meldde Computable dat Woonstichting De Marken uit Schalkhaar (gemeente Deventer) zijn kantoorautomatisering en ict-beheer gemigreerd heeft naar de cloud-omgeving van NEH Shared Services.

Veertig corporaties

De dienstverlener uit Leusden bestaat ruim tien jaar en levert ict-diensten aan ruim veertig corporaties. Het gaat onder meer om kantoorautomatisering via cloud computing, supportdiensten, back-up, replicatie en uitwijk, informatiebeveiliging en informatiemanagement.

Bij NEH werken vijftig man. De dienstverlener werkt nauw samen met softwareleverancier Nccw, maar kan ook overweg met een aantal andere primaire pakketten voor de corporatie-markt. Het bedrijf beheert ruim vierhonderd verschillende applicaties vanuit zijn eigen datacenter.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5213648). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.