Managed hosting door True

Discover 2014

HP brengt big data-platform naar de cloud

 

HP heeft op zijn klantenevenement Discover 2014 in Barcelona HP Haven Ondemand onthuld. Dat is de software as a service (Saas)-versie van HP's platform voor big data analyses. HP Haven Ondemand, draaiend op HP Helion Cloud, geeft klanten online de mogelijkheid om alle soorten data te analyseren, inclusief bedrijfsdata, machinegegevens en ongestructureerde menselijke informatie. Ontwikkelaars kunnen dit Haven Ondemand ook gebruiken om applicaties en diensten te ontwikkelen.

HP bouwde zijn Haven-platform van de grond af aan op voor het analyseren van big data-omgevingen. Het platform is opgebouwd uit Hadoop's open dataprocessing-software en diverse analysesystemen en ondersteunende tools van HP zelf, zoals Vertica (analytische database, Idol (Autonomy-onderdeel voor contextuele zoekfunctie, sentimentanalyse en gezichtsherkenning)), Arcsight (security analytics) en HP Data Services. 

Van dit in 2013 in de markt gezette big data-analyseplatform is nu een cloudversie beschikbaar. Volgens HP is Haven Ondemand een krachtig platform dat organisaties in staat stelt om uit alle soorten data analytische functionaliteit en inzichten te genereren.

Naast onderdelen als HP Vertica Ondemand en HP Idol Ondemand biedt Haven Ondemand een uitgebreide set aan big data-webservices. Ontwikkelaars, partners en klanten kunnen deze gebruiken om nieuwe applicaties te bouwen die een breed spectrum aan datatypen kunnen analyseren, inclusief beeldmateriaal, sociale media, text, video en meer.

Daarnaast komt HP met een aantal nieuwe aanvullingen voor big data analytics op het gebied van informatie-aansturing, it-beheer en beveiliging.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5204052). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.