Managed hosting door True

IT-Ernity Groep neemt CloudVPS over

 

Overname

Internet- en it-service provider IT-Ernity Groep heeft de Nederlandse public cloud-dienstverlener CloudVPS overgenomen. Deze transactie maakt het voor IT-Ernity Groep mogelijk om zijn klanten end-to-end oplossingen te bieden op het gebied van public, private en hybride clouds, netwerk en managed services. De naam CloudVPS blijft gebruikt worden.

Het in Rotterdam gevestigde CloudVPS levert virtuele servers sinds 2007. Eerder dit jaar lanceerde CloudVPS de eerste publieke cloud in Europa, gebaseerd op OpenStack-technologie. De onderneming voorziet klanten van flexibele, kostenefficiënte self- of semi-managed cloudomgevingen. De CloudVPS-oplossingen zijn bovengemiddeld populair in de financiële en overheidsmarkten. Markten waar het borgen van datasecurity binnen de landsgrenzen cruciaal is.

IT-Ernity Groep biedt als internet service provider internet- en hostingdiensten. De ict-dienstverlener bedient inmiddels meer dan vijftigduizend klanten. De combinatie met CloudVPS verbreedt het dienstenportfolio en leidt tot een grotere keuzemogelijkheid voor klanten. De acquisitie van CloudVPS is de meest recente van een reeks eerder gedane acquisities. De voorlaatste acquisitie was die van managed netwerk en unified communitions-specialist Signet in december 2013. Sinds 2008 heeft IT-Ernity Groep al diverse acquisities gedaan.

Groter marktbereik

‘De acquisitie van CloudVPS is een belangrijke mijlpaal voor onze business die het mogelijk maakt om onze groeiende klantenbasis innovatieve end-to-end it-oplossingen te bieden’, zegt Sebastiaan de Koning, ceo van IT-Ernity Groep. ‘Klanten krijgen de mogelijkheid te kiezen uit een range van public, private en hybride cloudoplossingen met support vanuit het CloudVPS OpenStack-team. Voor klanten van CloudVPS ontstaan er mogelijkheden om gebruik te maken van IT-Ernity Groep private cloud en onze connectiviteits- en managed services.’

‘De krachtenbundeling met IT-Ernity Groep zorgt voor een veel groter marktbereik voor onze cloudoplossingen’, zegt Lennard Zwart, ceo van CloudVPS. ‘Daarnaast geeft het onze bestaande klanten eenvoudige toegang tot een range van complementaire diensten, zoals private cloud solutions, connectiviteitsoplossingen en managed services. Door onze portfolio’s te combineren, zullen er mogelijkheden voor onze klanten ontstaan om met één contactpersoon en één contract of service level agreement te werken. De combinatie met IT-Ernity Groep biedt klanten tevens de garantie dat hun data veilig wordt gehost en opgeslagen in Nederland door een puur Nederlands bedrijf.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5193589). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.