Managed hosting door True

Verizon: Cloudtechnologie wordt volwassen

 

geld

65 procent van alle bedrijven maakt momenteel gebruik van cloudtechnologie, -diensten en -oplossingen als onderdeel van hun ict-infrastructuur. Dit is één van de conclusies van het State of the Market: Enterprise Cloud 2014-rapport van Verizon Enterprise Solutions. De ict-organisatie, en in het bijzonder de cio of cto, is verantwoordelijk voor meer dan 80 procent van alle bedrijfsinvesteringen in de cloud. Hij houdt persoonlijk toezicht op meer dan de helft (62 procent) van alle inkoop van cloudoplossingen.

‘De discussie over zakelijke ict en cloud computing heeft zich duidelijk verlegd van ‘of’ naar ‘hoe’ en ‘wat’’, zegt Siki Giunta, senior vice president Cloud Services bij Verizon Enterprise Solutions. ‘Klanten benaderen ons met steeds gedetailleerdere en striktere eisen. Ze vragen ons niet langer of ze de cloud al dan niet zouden moeten inzetten, maar willen weten hoe ze het kunnen gebruiken voor het veranderen van hun bedrijfsvoering en het verwerken van hun bedrijfskritische workloads.’

State of the Market: Enterprise Cloud 2014

Het State of the Market: Enterprise Cloud 2014-rapport is de tweede editie van het jaarlijkse rapport van Verizon. Het biedt data en analyses van de manier waarop ondernemingen de cloud inzetten en hoe dit van invloed is op de ict-organisatie en de rest van de onderneming. Het rapport combineert de eigen interne gegevens met data en inzichten van externe analisten- en onderzoeksbureaus. Het rapport biedt een momentopname van actuele trends op het gebied van cloud computing, gecombineerd met analyses en voorspellingen ten aanzien van het zakelijk gebruik van cloud computing.

71 procent van alle cloudklanten van Verizon doet een beroep op de cloud ter ondersteuning van hun bedrijfskritische applicaties, ten opzichte van 60 procent in 2013, zo blijkt uit het onderzoek. Verder besteden bedrijven 38 procent meer aan cloudoplossingen dan in het voorgaande jaar. 84 procent van alle cloudklanten ziet uptime als het belangrijkste criterium voor de selectie van een clouddienst. Slechts 14 procent van alle bedrijven zag het realiseren van kostenbesparingen als belangrijkste criterium om over te stappen naar de cloud.

Cloudtechnologie volwassen

‘De technologie die aan de cloud ten grondslag ligt, is volwassen geworden’, vervolgt Giunta. ‘De cloud is daarmee uitgegroeid tot een alom geaccepteerd platform voor het hosten van workloads voor applicaties. De relevantie van de ict-afdeling voor de onderneming is er op ingrijpende wijze door veranderd. De volwassenheid van deze technologie vindt zijn neerslag in de geavanceerde nieuwe manieren waarop ict-managers samenwerken met andere bedrijfsonderdelen, en uiteindelijk in hun aankoopbeslissingen met betrekking tot cloudoplossingen. Steeds meer organisaties hanteren een levenscyclusplanning voor de cloud in de wetenschap dat elke applicatie unieke eisen met zich meebrengt en zijn eigen migratietraject naar de cloud kent.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5189241). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.