Managed hosting door True

CFO mist inkomsten door slechte cloudkeuze

 

Cloudstrategie

75 procent van de cfo’s denkt dat hun bedrijf inkomsten misloopt door een gebrek aan de juiste cloudtoepassingen en -infrastructuur om de digitale transformatie van hun bedrijf te ondersteunen. Dat blijkt uit internationaal onderzoek door Vanson Bourne onder 950 cio’s, cfo’s en beleidsmakers van bedrijven met meer dan duizend medewerkers, onder andere in Nederland, in opdracht van cloudleverancier Canopy, bedrijfsonderdeel van ict-dienstverlener Atos dat wordt ondersteund door EMC en VMware.

Als gevolg daarvan vreest 70 procent van de cio’s en cfo’s dat hun bedrijf concurrentievermogen verliest. Ruim driekwart (76 procent) vermoedt dat dit al tegen het einde van 2015 zal gebeuren. Gemiddeld schatten cfo’s dat hun bedrijf vorig jaar 67 miljoen euro is misgelopen omdat de juiste cloudoplossingen niet zijn ingezet. Als hun onderneming wel zou beschikken over verhoogde cloudcapaciteiten en -mogelijkheden, denken cfo’s dat in 2015 een groei in de dubbele cijfers en een gemiddelde omzetstijging van 123 miljoen euro had kunnen worden bereikt.

Gebrek aan cloudinvesteringen

Hoewel de overgrote meerderheid van de ondervraagden (90 procent) erkent dat het noodzakelijk is om cloudgebaseerde toepassingen en -infrastructuur te omarmen om de digitale transformatie te bewerkstelligen, geeft bijna twee derde (64 procent) toe dat essentiële digitale initiatieven worden verhinderd door een gebrek aan cloudinvesteringen. De drempels om in cloudtechnologieën te investeren zijn traditioneel. Ongeveer de helft van de beleidsmakers geeft aan dat zaken als beveiliging (50 procent) en gegevensbescherming (44 procent) cloudgerelateerde investeringen verhinderden. Daarnaast meldt een kwart dat bescherming van intellectueel eigendom (24 procent) en de vrees voor vendor lock-in (23 procent) hieraan bijdragen.

Cio’s erkennen dat er sprake zal zijn van gemiste kansen en risico’s als de it niet flexibeler en soepeler wordt om meer bij te dragen aan omzetgroei en competitiviteit. Meer dan een derde van de cio’s zegt dat, indien de it-afdeling de bedrijfs-it de komende twaalf maanden niet effectief kan moderniseren, dit zal leiden tot een lagere productiviteit van het personeel (38 procent), langere doorlooptijd (34 procent), verminderde mogelijkheid om klanten op nieuwe manieren te bedienen (33 procent) en mogelijke gegevensdiefstal (35 procent). Ook vermindert dit het vermogen van hun bedrijf om nieuwe producten en diensten te lanceren (35 procent).

Omzetverlies

Omzetverlies is iets dat geen enkel bedrijf zich kan veroorloven. Toch zegt bijna de helft van de respondenten die denkt dat het bedrijf omzetmogelijkheden misloopt dat dit komt door een gebrek aan cloudgerelateerde investeringen. Dit komt omdat de it-afdeling niet in staat is om snel genoeg toepassingen te ontwikkelen voor het bedrijf (44 procent) en niet genoeg productreleases per dag of per week kan voltooien om hun software op een zeer concurrerend niveau te houden (42 procent). Bijna hetzelfde aantal (41 procent) respondenten meldt dat ze klanten niet snel genoeg binnen kunnen halen vanwege de slechte responsiviteit van hun interne it-tools. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5183824). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.