Managed hosting door True

Computable-experts op cloudcongres Ngi-NGN

 

Cloudstrategie

Op het Cloud Computing Congres komt de volledige reikwijdte van de cloud aan bod; van het opzetten van een hybride cloud tot verschillende juridische en privacy kwesties. Het congres wordt georganiseerd door Ngi-NGN, een beroepsvereniging voor ict-professionals en -managers. Ict-vaktitel Computable levert verschillende van zijn experts voor dit congres, dat op 6 november 2014 wordt gehouden in Hotel Postillion in Bunnik.

In totaal zijn er vijftien verschillende subsessies waarmee de bezoeker zijn eigen programma kan samenstellen. Ngi-NGN heeft geprobeerd een zo evenwichtig mogelijk programma samen te stellen waar zowel de beheerders als de managers wat aan hebben. De cloud raakt hen immers allemaal. De massale adoptie van clouddiensten binnen de informatievoorziening vraagt om een heel ander soort it’er. Geen enkele it-functie zal in de toekomst zijn zoals deze voorheen was. Zo zal bijvoorbeeld de cio vanuit it-provider veranderen tot een broker van it-diensten en de it-manager zal veranderen van it-afdelingshoofd tot een supplier manager. Ook de beheerder zal transformeren van bewaker/hersteller naar ‘opleider van de virtuele engineer’.

Inbreng Computable-experts

De beroepsvereniging heeft Computable benaderd om een aantal sprekers te leveren. Het vakmedium heeft hiervoor de eigen experts Bart Veldhuis van Reasonnet, Eric Klomp van ICT-Advantage, Gershon Janssen van Oasis, Leon van den Bogaert van Ctac, Alexander Grendel van Interoute, Henri Koppen van Kennis Momentum en Jimmy van der Have van Exact ingeschakeld. Zo zal Bart Veldhuis in zijn sessie  inzicht bieden in wat de hybride cloud is, waarom je het zou willen en in welke situaties het niet handig is. Aan de hand van praktijkvoorbeelden laat hij zien hoe andere bedrijven de hybride cloud voor zich laten werken en welke voordelen ze daarmee realiseren. Veldhuis onderbouwt zijn verhaal met praktijkvoorbeelden.

Henri Koppen, een ander expert die is aangesloten bij Computable, behandelt webservices. Zij zijn het fundament van cloud computing en maken het mogelijk dat diensten en platforms met elkaar kunnen communiceren in een gemeenschappelijke taal. Aan de hand van anekdotes, voorbeelden en een logische uiteenzetting laat Koppen zien welke eigenschappen belangrijk zijn voor het realiseren van nieuwe diensten op basis van webservices. Ook stipt hij aan hoe je webservices het best kunt consumeren. Daarbij geeft hij tips over hoe je valkuilen kunt vermijden en hoe je schaalbare diensten opzet die niet alleen veerkrachtig zijn, maar zich ook sneller ontwikkelen dan die van concurrenten.

Programma en aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich via de website van Ngi-NGN inschrijven voor het congres. Hier is tevens het complete programma te vinden. Dagkaarten kosten 75 euro.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5176014). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.