Managed hosting door True

Rackspace zet punt achter overnamegesprekken

Taylor Rhodes volgt Graham Weston op als CEO

 

Afblazen deal

Clouddienstverlener Rackspace staakt de gesprekken met potentiële overnamepartners. Afgelopen mei had het Amerikaanse bedrijf de beursautoriteiten laten weten dat het door diverse partijen was benaderd voor een strategische investering of een gehele overname. Na die aanbiedingen grondig te hebben onderzocht heeft de bestuursraad besloten de gesprekken af te breken. Volgens Rackspace ligt, gebaseerd op de snelle omzetgroei, de beste weg naar succes, ook voor aandeelhouders, in zelfstandigheid.

Rackspace, met hoofdkantoor in San Antonio, meldt verder dat Taylor Rhodes is benoemd tot chief executive officer (ceo) en lid van de raad van bestuur. Rhodes was al president van de raad en blijft dat ook. Hij heeft zich binnen het bedrijf, dat aan de basis stond van OpenStack, de afgelopen jaren met name beziggehouden met het opzetten van een cloudstrategie.

Nieuwe omzet

Taylor Rhodes

Rhodes zal als ceo er voor moeten dat de omzetgroei uit clouddiensten de komende jaren verder zal stijgen. Rackspace schreef in het afgelopen tweede kwartaal voor het eerst in zijn bestaan twintig miljoen dollar aan nieuwe omzet in de boeken. In deze periode behaalde het bedrijf een totale omzet van 441 miljoen dollar.

Mede-oprichter Graham Weston, die de post van ceo sinds afgelopen februari bekleedde, blijft als non-executive chairman van de directie aan boord van de toezichthoudende bestuursraad.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5174270). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.