Managed hosting door True

Nokia en Red Hat: OpenStack-cloud voor telco’s

 

Nokia Networks en Red Hat hebben hun samenwerking uitgebreid om aanbieders van mobiele diensten in staat te stellen een meer efficiënte en flexibelere cloudinfrastructuur te creëren. De overeenkomst bundelt de carrier-grade gevirtualiseerde core-applicaties en cloudbeheerproducten van Nokia Networks met het Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform. De cloudoplossingen zijn naar verwachting vanaf 2015 beschikbaar.

Nokia Networks wil dat zijn Liquid Core-applicatiesuite wordt gewaarborgd ten opzichte van de onderliggende hardware, cloud stack en software-defined networking (sdn)-software. Deze samenwerking met Red Hat verbetert Nokia’s ecosysteem van verschillende partners die cloudinfrastructuren aanbieden, waardoor operators een ruimere keuze aan oplossingen wordt aangereikt die het beste passen bij hun telco-cloudstrategie.

Met de telco-cloud van Nokia Networks en Red Hat kunnen operators de manier waarop zij hun mobiele netwerken in de lucht houden drastisch veranderen en kunnen zij nieuwe diensten bieden. Door te investeren in deze technologieën, krijgen operators flexibiliteit, wendbaarheid, schaalbaarheid en operationele efficiëntie. Daarnaast zal de nieuwe infrastructuur hen in staat stellen sneller nieuwe diensten op de markt te brengen met behulp van het netwerk en de datacenterlocaties van hun keuze.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5171201). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.