Managed hosting door True

KPN lijft Argeweb in en strikt Amsio voor Azure

 

Handen schudden

KPN neemt een belang van 100 procent in het hostingbedrijf Argeweb uit Maassluis. Met de overname zegt het ict-concern verdere groei te realiseren in de zakelijke markt voor cloud en hosting, met name voor het midden- en kleinbedrijf. Tegelijkertijd gaat KPN een samenwerking aan met Amsio, het zusterbedrijf van Argeweb. Hierdoor krijgt KPN onder andere de beschikking over Microsoft Azure Pack.

Argeweb is een van de grotere hostingbedrijven van Nederland en levert diensten als domeinregistratie, shared hosting, hosted-exchange en online opslagdiensten aan het midden- en kleinbedrijf. Argeweb was onderdeel van de Argeweb Amsio Groep. Deze groep toonde zich met name vorig jaar kooplustig: het kocht hostingbedrijf Prioserve, nam een minderheidsbelang in de internetstartup Keytoe en kocht het online bureau Toscani.

Het zusterbedrijf Amsio, dat KPN niet overneemt, is gespecialiseerd in het beheren van complexe cloudomgevingen. Nu Argeweb verkocht is, kan de leiding van Amsio zich geheel richten op de verdere uitbouw van Amsio. 'Door de groei van Amsio in de afgelopen jaren was er behoefte aan volledige inzet van de betrokken personen en dat is vanaf vandaag een feit', zegt Gerben van Leeuwen, directeur van de Amsio Groep. 'Argeweb blijft voor ons een belangrijke klant, maar nu hebben we onze handen vrij om de huidige koers met Amsio voort te zetten.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5149282). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.