Managed hosting door True

Dienstverlener versterkt banden met HCL, IBM, Interxion, SAP en VMware

CSC neemt organisatie op de schop

 

Samenwerken

It-dienstverlener CSC gaat zijn organisatie opnieuw inrichten. De belangrijkste veranderingen zijn het verplaatsen van personeel naar delivery centra die lagere kosten maken en het verschuiven van personeel naar afdelingen die next generation-oplossingen leveren. Hiervoor breidt CSC de samenwerkingen met HCL Technologies, IBM, Interxion, SAP en VMware uit en komt het met nieuwe cybersecurity-oplossingen uit de cloud en big data-diensten. Of er met de reorganisatie banen verloren gaan is niet bekend.

CSC wil met de veranderingen hogere marges gaan draaien. De dienstverlener zag zijn omzet in het tweede kwartaal van 2014 met 0,5 procent teruglopen ten opzichte van vorig jaar naar 3,2 miljard dollar en de marge liep met zestig procentpunten terug tot 7,6 procent. De dienstverlener schrijft dit toe aan eerdere reorganisatiekosten en investeringen in het portfolio. De divisie Global Business Solutions wist overigens wel groei te realiseren, en wel met 3,2 procent.

Versterken samenwerkingen

CSC zet de eerder ingeslagen koers voort door zich meer te richten op next generation-oplossingen. Het breidt zijn cloudmogelijkheden uit door de banden met SAP verder aan te halen in de samenwerking die het al heeft met HCL Technologies. Beide bedrijven betrekken SAP bij de ontwikkelingen van een suite van it-oplossingen die ondersteunen bij het migreren van klanten naar de cloud. Hiervoor worden diensten ingezet voor applicatiemodernisatie op basis van SAP Hana. Binnen het verbond vallen 7700 SAP-consultants van CSC en vijfduizend van HCL.

In samenwerking met Interxion en VMware gaat CSC een op vCloud gebaseerde omgeving opzetten waarbinnen applicaties en workloads voor computing- en storage-omgevingen getest kunnen worden. De beveiligde testomgeving wordt gratis aangeboden als een proof of concept, maar kan direct worden verplaatst naar CSC’s cloud met Interxion Cloud Hub-mogelijkheden. De samenwerking met Interxion is vooral gericht op de Europese cloudmarkt.

Met IBM gaat CSC een reeks aan cloudoplossingen ontwikkelen op basis van IBM’s oplossingen Softlayer en Bluemix en CSC’s Servicemesh-oplossing. CSC zet een center of excellence op dat zich richt op het leveren van cloudoplossingen van IBM.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5147516). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.