Managed hosting door True

TBlox brengt online ERP naar Rackspace Cloud

 

Cloudstrategie

Erp-leverancier TBlox heeft de Rackspace Cloud-oplossing geselecteerd als basis voor zijn online businessplatform. TBlox maakt gebruik van een combinatie van dedicated servers in een private cloud-omgeving met snel inzetbare public cloud-servers voor het opvangen van pieken. Dankzij deze configuratie en de Fanatical Support van Rackspace kan TBlox zijn klanten de zekerheid van ‘always on’ bieden.

TBlox is leverancier van een online erp-oplossing waarmee organisaties tegen lage kosten en na korte implementatietijd beschikken over een volledige functionaliteit voor inkoop, verkoop, administratie en hr. Het bedrijf levert sinds 2005 ‘erp as a service’. De oprichters waren van mening dat de toen bestaande pakketten een te groot beslag leggen op schaarse middelen als geld, mankracht en materialen. Inmiddels heeft TBlox klanten als GE Healthcare, KFC, NIBC Bank, ASCO, C1000 en een groot aantal zorginstellingen.

Alle it uitbesteden

‘Onze klanten verwachten van ons dat we ‘always on’ zijn’, zegt Ashwin Jharihar, vice president Software Development van TBlox. ‘Voor velen van hen kan een paar uur downtime een ramp betekenen. Toen we begonnen deden we alles zelf. We hadden onze eigen servers en mensen die de machines onderhielden. Dat concept werkte op een gegeven moment niet meer. De druk op onze systemen nam enorm toe en in de markt waren ondertussen betere alternatieven gekomen voor het onderhouden van ons eigen serverpark. We besloten om alle it uit te besteden. Op het eerste gezicht een vreemde beslissing voor een it-leverancier.’

TBlox ging in zee met een hostingleverancier die colocatie aanbood voor een concurrerende prijs. Maar na twee jaar werd de infrastructuur zo ingewikkeld dat deze leverancier niet meer tegemoet kon komen aan de vragen en plannen van TBlox. ‘We hadden steeds meer behoefte aan high performance, high availability, schaalbaarheid en intensieve support’, vervolgt Jharihar. ‘Rackspace stond al een tijdje op onze shortlist en hun voorstel sloot het beste aan bij onze ideeën en ambities.’

Rackspace Cloud

TBlox maakt sinds kort gebruik van de Rackspace Cloud op basis van OpenStack. Hierbij gebruikt TBlox een private cloud-omgeving die snel en schaalbaar aangevuld kan worden met virtuele machines in de public cloud van Rackspace. Met deze configuratie is TBlox er zeker van dat er altijd genoeg capaciteit is tijdens piekmomenten, bespaart het op de kosten en maakt het gebruik van de modernste technologie voor cloud computing.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5143933). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.