Managed hosting door True

Interxion, VMware en CSC openen cloudlab

 

VMware, CSC en Interxion introduceren een testomgeving voor cloud-diensten. De dienst met de naam Cloud Test Lab is gebaseerd op VMware vCloud en het beheer wordt verzorgd door ict-dienstverlener CSC. Interxion biedt bedrijven toegang tot een grote verscheidenheid aan computing- en opslagmogelijkheden. Binnen die beveiligde omgeving kunnen applicaties en workloads getest worden. Door gebruik te maken van de virtuele proof-of-concept-omgeving moeten bedrijven hun cloudapplicaties sneller en met meer zekerheid implementeren.

Volgens Interxion is het vaak lastig om op voorhand met zekerheid te zeggen of de cloud de juiste omgeving is voor bepaalde applicaties of workloads. Ook is het volgens de aanbieder vaak onduidelijk welke effecten een cloud-gebaseerde omgeving heeft op de prestaties van applicaties. 'Zelfs voor bedrijven die al workloads hebben draaien op een gevirtualiseerde infrastructuur is er geen generieke tool beschikbaar waarmee ze met zekerheid kunnen vaststellen of deze infrastructuur ook geschikt is voor een andere applicatie', aldus de leverancier in een toelichting op de nieuwe testdienst.

De testomgeving is gebaseerd op VMware vCloud. Volgens de aanbieder kunnen klanten daar zonder risico’s test- en integratiescenario’s doorlopen. Daarnaast hebben ze toegang tot een breed aanbod van netwerkverbindingen in de datacenters van Interxion en on-site ondersteuning van speciaal opgeleide technici.

De samenwerking tussen de drie leveranciers moet hardware, software en netwerkverbindingen samenbrengen in een gevirtualiseerde testomgeving, waardoor meer realistische testresultaten behaald worden dan wanneer voor het testen een cloud-omgeving op lokale hardware wordt ingericht. Als de testen hebben uitgewezen dat de cloud-omgeving in alle opzichten geschikt is voor een applicatie, kunnen bedrijven de applicatie en workloads direct implementeren in de productieomgeving van CSC.

'Complex'

Michael van den Assem, algemeen directeur van Interxion Nederland: ‘De overgang naar een cloudgebaseerde omgeving kan zeer complex zijn en vergt dan ook een goede voorbereiding en planning. We laten bedrijven op een laagdrempelige manier de voordelen van de cloud ervaren en geven hen de mogelijkheid om zodra ze overtuigd zijn de applicatie snel en gemakkelijk naar een volwaardige productieomgeving in de cloud over te zetten.’

Alexander Spörker, directeur VMware Oostenrijk voegt daaraan toe: ‘De cloud biedt onmiskenbaar zakelijke voordelen en onze klanten zoeken naar wegen om versneld, maar op verantwoorde wijze over te stappen op de cloud. Dankzij deze samenwerking kunnen wij onze klanten een schaalbare en veilige omgeving bieden waarin ze kunnen testen hoe applicaties en diensten in de cloud presteren. Zij kunnen op deze manier een meer effectieve migratie bewerksttelligen.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5114562). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.