Managed hosting door True

Cloudleverancier IS Group neemt WideXS over

 

Overname

IS Group, een Nederlandse leverancier van cloud computing en diensten, neemt de in Amsterdam gevestigde hosting- en cloudprovider WideXS over. Bij dit bedrijf, opgericht in 1996, werken zo'n dertig man. De Purmerendse IS Group, met ruim honderd man, zegt met de overname zijn positie op de zakelijke cloudmarkt te kunnen verstevigen. Met name het virtuele datacenter-aanbod van WideXS vormt een aanvulling op de diensten die IS aanbiedt aan partners uit het verkoopkanaal en systeemintegratoren. WideXS was in handen van investeringsgroep Value Creation and Company (VC&C).

VC&C was sinds 2008 betrokken als aandeelhouder en sinds eind 2010 ook als bestuurder van WideXS. In deze rol zegt VC&C het bedrijf van een traditionele hostingaanbieder in een clouddienstenleverancier te hebben veranderd, met een groeiende omzet tot gevolg. Na deze exit heeft VC&C nog een belang in veertien technologiebedrijven.

WideXS verhuist naar het kantoor van Purmerend en gaat verder onder de naam IS Group. De dagelijkse leiding van IS blijft ongewijzigd in handen van directeuren Jan Willem des Tombe en Arjan Steevels. De klanten en partners van WideXS kunnen nu ook gebruikmaken van het Hypergrid-cloud computing platform van IS Group, dat wordt uitgebreid met de Virtual Datacenter-propositie van WideXS.

Voorop lopen

De IS Group hanteert een Buy & Build-strategie. Medio vorig jaar kocht het bedrijf al de Amsterdamse hostingdienstverlener Nxs Internet. Volgens algemeen directeur Jan Willem des Tombe is schaalvergroting essentieel om voorop te blijven lopen op de cloudmarkt. 'Hierdoor kunnen wij onze klanten optimaal ondersteunen met de nieuwste technologie. De garantie van continuïteit en zekerheid is juist in deze markt onmisbaar voor de klant. Om die reden maken selectieve acquisities die direct bijdragen aan het resultaat, onderdeel uit van onze strategie. De kans om WideXS toe te mogen voegen aan IS Group konden we niet laten lopen.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5113301). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.