Managed hosting door True

Software AG koopt start-up mobiele beheertools

 

Handen schudden

Bedrijfssoftwareleverancier Software AG heeft de Duitse start-up Metaquark overgenomen. Het ingelijfde bedrijf ontwikkelt platform-onafhankelijke software voor het beheer van applicaties, mobiele apparaten en beveiligingsupdates. Software AG integreert die mobiele applicatietechnologie in zijn Intelligent Business Operations-aanbod (IBO) en Webmethods business process management-aanbod.

Met de mobiele oplossingen van Metaquark is het mogelijk om mobiele gebruikers, apparaten en beveiligingsprofielen vanaf één centraal dashboard te beheren. Dat moet de distributie van apps en updates eenvoudiger maken. De tools vergroten ook de mogelijkheden voor monitoring, waardoor ontwikkelaars mobiel toegang hebben tot statistische gegevens en gebruiksrapporten. Ontwikkelaars van mobiele applicaties kunnen applicaties maken die draaien op verschillende platformen (iOS-, Android-, Blackberry- en Windows Mobile-apparaten) en deze vanuit een vast punt beheren.

Software AG kondigde in maart 2013 een investering aan in Metaquark en nam toen ook een optie tot volledige overname van de Berlijnse start-up. Die inlijving is nu definitief afgerond.

De tools voor mobiele apparaten en applicaties van Metaquark worden geïntegreerd in het webMethods Business Process Management-platform van Software AG. Met de toevoeging van de Metaquark-tools in zijn suite zegt Software AG het gat te dichten voor bedrijven die op zoek zijn naar een volledig mobiel zakelijk applicatie-platform.

Big data en cloud

Software AG zet sterk in op oplossingen voor big data, cloud computing, mobility en social collaboration. Die ontwikkelingen drukken volgens het bedrijf hun stempel op hoe ondernemingen functioneren en omgaan met klanten, partners en werknemers.

Het Duitse softwareconcern kijkt daarbij naar strategische overnames. Het nam in mei 2013 de Amerikaanse cloudplatform-leverancier LongJump over. Dat biedt eindgebruikers de mogelijkheid hun software beschikbaar te stellen in een public of private cloud.


Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5068915). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.