Managed hosting door True

Hoster verwacht overname door concurrent

 

Strijd

52 procent van de Europese leveranciers van hostingdiensten verwacht over drie jaar te zijn overgenomen door een concurrent. Vooral kleine webhosting-providers denken dat ze niet kunnen blijven concurreren met grote partijen als Microsoft, VMware en Amazon. Dat blijkt uit onderzoek van IaaS-dienstverlener Amsio onder tweehonderd respondenten. Het onderzoek is uitgevoerd tijdens de World Hosting Days, een evenement met bijna vijfduizend deelnemers in het grootste thema-attractiepark van Duitsland, Europa Park.

De deelnemers aan het onderzoek verwachten dat ruim 48 procent van de hosters over drie jaar niet meer actief is. Als belangrijkste reden voor het verdwijnen van hosters geeft meer dan de helft aan dat er door consolidatie steeds minder partijen zullen overblijven. Onder die groep vallen vooral leveranciers van de hostingbranche en SaaS providers. 41 procent van de respondenten, waarvan veelal webhosting providers, geeft aan dat de kleine partijen niet meer kunnen concurreren met grote partijen als Microsoft, VMware en Amazon. Slechts 7 procent voorziet een afnemende vraag als reden voor het verdwijnen.

Hostingproviders die op dit moment nog zelf hun diensten hosten, stappen steeds vaker af van hosten in eigen beheer. De respondenten geven aan dat zij verwachten dat 46 procent van de zelf gehoste diensten binnen drie jaar naar een public cloud van een serviceprovider zal gaan. Uit het onderzoek blijkt dat bij het kiezen van een nieuwe provider de beveiliging als belangrijkste factor gezien wordt, gevolgd door de prijs. Hierna zijn service en performance belangrijke aspecten.

De respondenten van het onderzoek werken voornamelijk in Europa. 29 procent van hen is leverancier van de hostingmarkt en 21 procent levert zelf webhosting en vps'en. 20 procent van de respondenten levert IaaS hosting en 16 procent SaaS. Van de ondervraagden is 14 procent actief in dedicated hosting en collocatie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5049971). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.