Managed hosting door True

Microsoft wijzigt naam SkyDrive in OneDrive

 

OneDrive

Microsoft wijzigt de naam van zijn cloud-opslagdienst SkyDrive in OneDrive. De softwareleverancier wil met de nieuwe naam vooral de nadruk leggen op het feit dat de opslagdienst op één centrale plek te vinden is. OneDrive is te benaderen met allerhande devices die internetconnectie hebben. De naamswijziging geldt ook voor SkyDrive Pro, een tool die door organisaties veel gebruikt wordt om samen te werken in documenten en om deze te delen.

‘We zijn ons bewust dat je steeds meer apparaten gebruikt in je dagelijks leven, daarom wil je één centrale plek voor je documenten en foto’s’, laat woordvoerder Julie de Widt-Bakker van Microsoft Nederland weten. ‘Eén plek die al jouw apparaten verbindt. Voor huidige gebruikers van SkyDrive en SkyDrive Pro verandert er niets, al je documenten zijn beschikbaar op OneDrive.com.’

Microsoft maakte de naamswijziging bekend op zijn eigen Windows Blog. Op de website www.OneDrive.com heeft de softwareleverancier een video geplaatst over OneDrive. Binnenkort wordt er meer informatie gedeeld over deze cloud-opslagdienst. Microsoft moest de naamswijziging doorvoeren nadat een rechter had bepaald dat de naam teveel leek op die van televisiezender Sky.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4982857). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.