Managed hosting door True

EC schetst cloudstandaarden in rapport

 

De Europese Comissie heeft een rapport gepresenteerd dat de standaarden schetst voor cloud computing. De publicatie moet een einde maken aan het woud aan standaarden en begrippen dat leveranciers gebruiken.

Het rapport bevat standaarden voor interoperabiliteit, het uitwisselen van data en bescherming van privacy.

De commissie gaf het European Telecommunications Standards Institute (ETSI) de opdracht om het rapport op te stellen. In de publicaties staan de basisvoorwaarden voor standaardisatie van cloud computing beschreven. Er is eenduidige terminologie vastgelegd en er zijn definities gemaakt van prestatie-kenmerken, zogenoemde kqi’s (key quality indicators).

De werkgroep Cloud Computing bij de NEN (Nederlands Normalisatie-instituut) zal een selectie maken van de bestaande normen voor de Nederlandse Praktijk Richtlijn die ze zelf ontwikkelt.

EuroCloud

Jan Aleman, bestuurslid van belangenorganisatie voor Nederlandse cloudbedrijven, EuroCloud, heeft meegewerkt aan het ETSI-rapport. Hij benadrukt dat het voor gebruikers, leveranciers en auditors belangrijk blijft om op basis van een eigen risico-inschatting een keuze te maken. 'Ga na wat werkelijk relevant is voor u.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4946644). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.