Managed hosting door True

Mitel wil Aastra overnemen en fuseren

 

Overname

Leverancier van unified communications-software Mitel wil 6,52 dollar per aandeel betalen voor alle uitstaande gewone aandelen van telecomleverancier Aastra. Daar bovenop krijgen de Aastra-aandeelhouders ook nog eens voor elk aandeel 3,6 gewone aandelen in Mitel. Na overname moeten de bedrijven fuseren en gaat het nieuwe bedrijf verder onder de naam Mitel. De huidige Mitel-president en -ceo Richard McBee gaat ook het nieuwe Mitel leiden.

De raden van bestuur van beide bedrijven zijn al akkoord met de overnameconstructie. Het nieuwe Mitel heeft na fusie een omzet van 1,1 miljard dollar. Daarin zit honderd miljoen dollar aan cloud business-omzet. De combinatie van beide bedrijven zal in Ottawa zijn hoofdkantoor hebben. De voorgenomen fusie is een strategische zet om reikwijdte en schaalgrootte te bouwen in een consoliderende markt.

‘De markt voor communicatieoplossingen is rijp voor consolidatie en staat aan de vooravond van massale migratie naar cloudgebaseerde diensten’, zegt Mitel-president en -ceo Richard McBee. ‘We zijn ervan overtuigd dat kleine partijen met een smalle focus en een beperkte aanwezigheid wereldwijd het niet zullen redden. De solide financiële structuur van Aastra, het complementaire portfolio, het grote geografische bereik en de grote installed base, versterken de marktpositie van Mitel direct.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4924024). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.