Managed hosting door True

Cloudvoorloper verdient dubbele van concurrent

 

Investeren in cloud computing

Eén op de vijf organisaties weet met cloud computing dubbel zoveel omzetgroei te behalen als hun concurrenten. Ook halen voorlopers in de cloud bijna 2,5 keer zoveel winstgroei. Deze conclusies volgen uit een internationaal onderzoek van IBM en Oxford Economics naar cloudtechnologie onder 802 beslissers en gebruikers.

Van de voorlopers gebruikt 66 procent cloud computing om de band tussen it en de business te versterken. Het percentage beslissers binnen het topkader die het strategische belang van cloud voor hun organisatie erkennen, is verdubbeld van 34 procent naar 72 procent. Zij gaan hiermee hun it-collega's (58 procent) ruimschoots voorbij.

Veranderende klantbehoeften

Voorlopers zijn 117 procent meer geneigd cloud te gebruiken om data-driven beslissingen mogelijk te maken en 79 procent meer geneigd om cloud in te zetten om de expertise door het hele ecosysteem te ontsluiten. De meerderheid van de voorlopers gebruikt cloud om de integratie van mobiele technologie, social media, analytics en big data te bevorderen. Voorlopers in cloud hebben een 136 procent grotere kans om klantrelaties opnieuw vorm te geven door sneller in te spelen op ontwikkelingen in de markt of veranderende behoeften van de klant.

Uit de aanbevelingen van het onderzoek komt naar voren dat organisaties hun investeringen in cloud dienen op te schroeven, met name binnen de gebieden waar ze zich kunnen onderscheiden van de concurrent. Naar verwachting zal de markt voor publieke clouddiensten in 2017 een omvang van ongeveer 177 miljard euro (244 miljard dollar) bereiken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4910792). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

Wat een ontzettend niets zeggend artikel. Iederéén die serieus met IT bezig is, zal daarvan revenue merken in zijn bedrijfsvoering. Of je dat nu in steekt met cloud-diensten of niet. Daarnaast gebruikt bijna iedereen al bewust of onbewust cloud-diensten. Je IT is ook helemaal niet bedoeld om de omzet of winstgroei te verhogen, het is bedoeld om je bedrijfsprocessen goed te laten verlopen, en heeft geen enkele relatie tot winstgroei. Winstgroei bereik je door visie in handelen en goede producten of diensten, niet door in de cloud slechte producten of diensten te gaan verkopen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.