Managed hosting door True

Microsoft geeft student gratis Office 365

 

Softwareleverancier Microsoft maakt het vanaf 1 december 2013 voor iedere onderwijsinstelling dat Office 365 ProPlus of Office Professional Plus in gebruik heeft om gratis Office 365 ProPlus aan te bieden aan alle studenten. Met dit nieuwe Student Advantage-aanbod krijgen studenten via hun eigen onderwijsinstelling zowel op school als thuis gratis Office 365 aangeboden.

Studenten van vandaag zijn de medewerkers van morgen. Microsoft vindt het belangrijk dat juist onze toekomstige generatie is voorbereid met de technologie die ze later ook in het werkende leven nodig zullen hebben. Uit recent onderzoek van IDC in opdracht van Microsoft blijkt dat de kennis van Office 365 door de huidige en toekomstige werkgevers wordt genoemd als de nummer drie benodigde vaardigheid voor toekomstige werknemers.

Volledige versie Office

Student Advantage bestaat uit een aantal verschillende producten en diensten. Het biedt studenten de cloud based productiviteitsmiddelen die hun helpen om op een efficiënte manier te communiceren en samen te werken. Dit gaat van toegang hebben tot opdrachten in gedeelde werkomgevingen tot het synchroniseren van notities in OneNote. Daarbij krijgen ze de volledige versie van de bekende Office-programma’s Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher en Access. Bij deze Office 365 ProPlus-licentie krijgt een student de mogelijkheid om de software op maximaal vijf pc’s of Mac’s en vijf mobiele apparaten zoals een iPhone- of Android-smartphone te installeren.

Office 365 ProPlus draait op je pc en niet in de browser of op een remote server. Met Office 365 ProPlus loggen de gebruikers in op Office. Zo krijgen ze toegang tot hun roaming instellingen en kunnen ze snel hun documenten openen die zijn opgeslagen in SkyDrive Pro, als onderdeel van Sharepoint. Ze kunnen ook de lokale opslagruimte van hun computer gebruiken. Met de click-to-run-technologie van Office 365 ProPlus kunnen studenten de Office-applicatie streamen naar een andere pc, bijvoorbeeld in de bibliotheek, en kunnen ze binnen enkele minuten aan de slag.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4900381). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Dit zou prachtig werken in combinatie met een automatische koppeling waarbij user accounts uit het leerlingadministratiesysteem direct worden gesynchroniseerd in Office 365. User accounts, e-mailboxen, groepen en rollen worden automatisch aangemaakt, gewijzigd en verwijderd. Dat reduceert ook de beheerslast van systeem- en applicatiebeheerders.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.