Managed hosting door True

Fujitsu neemt cloudangsten IT-beslisser weg

 

Cloud

Fujitsu komt met een nieuwe wereldwijde cloudstrategie. Het Japanse it-bedrijf heeft hiertoe niet alleen zijn cloudportfolio versterkt, maar ook zijn diensten uitgebreid. Uit onderzoek van Fujitsu blijkt dat beslissers in organisaties denken dat het implementeren van een clouddienst in hun bedrijf gecompliceerd is, vanwege zaken als de bedrijfscultuur, infrastructuur en processen. Fujitsu wil met zijn nieuwe strategie beter aansluiten op de angsten en wensen van deze beslissers.

Met de nieuwe strategie richt Fujitsu zich op cloudintegratie. Het moet voor bedrijven mogelijk worden om al hun bestaande clouddiensten en andere ict-systemen te integreren en als geheel te beheren. De geïntegreerde cloudoplossing moet bedrijven ondersteunen met mobile, big data en social.

‘De geïntegreerde cloudoplossing wordt afgestemd op de manier waarop bedrijven cloud willen gebruiken’, zegt Cameron McNaught, enterprise vice president Solutions, International Business bij Fujitsu: ‘Cloudintegratie zorgt ervoor dat klanten profiteren van een cloudomgeving die divers is, maar op een eenduidige manier, waardoor zij eenvoudig hun ict-systemen kunnen innoveren en moderniseren.’

Totale cloudportfolio Fujitsu

Onderdeel van de strategie is dat Fujitsu zijn cloudportfolio uitbreidt. De leverancier maakt voor ieder bedrijf, in iedere fase, een cloudoplossing beschikbaar. Eind 2013 moet er een compleet portfolio staan van IaaS-, PaaS-, SaaS- en cloud integration-diensten, voor zowel public als private clouds. Het portfolio bestaat uit Cloud IaaS Trusted Public S5 (voorheen: Fujitsu Global Cloud Platform), Cloud Iaas Private Hosted (voorheen: Local Cloud Platform), Cloud PaaS RunMyProcess, Cloud ITMaas (IT Management-as-a-Service), Cloud BaaS (Backup-as-a-Service), Cloud End User Project, Managed Infrastructure Service Managed Mobile en Cloud Multi-cloud Environment Integrated Operations Service.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4775223). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.