Managed hosting door True

Be Informed en Caci bieden overheid VS SaaS

 

Amerikaanse vlag

Bedrijfsprocesautomatiseerder Be Informed heeft met de Amerikaanse Caci Internationaal een software as a service (SaaS)-platform opgericht voor de federale overheid. Met dit applicatiemodel kunnen federale overheden in de VS diverse bedrijfsprocessen ondersteunen, zoals interactie met burgers, het verzamelen van gegevens van meerdere instanties en het naleven van regels en wetgeving. Het platform draait in Caci’s cloud of op locatie bij de klant.

De SaaS-oplossing maakt gebruik van Be Informed's semantische modelgestuurde platform. Volgens beide bedrijven biedt de oplossing federale overheden een flexibele en kostenbesparende manier van dienstverlening aan burgers, die past binnen de hedendaagse krappe budgetten. De cloudarchitectuur zou goedkoper uitvallen dan de traditionele infrastructuur. Bovendien levert het modelleren van applicaties in plaats van de traditionele manier waarop maatwerkcode wordt geschreven, voordelen op, zoals een kortere implementatietijd en lagere kosten. Er zijn immers geen dure ontwikkelaars en programmeurs nodig, aldus Be Informed en Caci.

De partijen wijzen er ook op dat de oplossing eenvoudig te updaten is en wijzigingen binnen enkele uren in een nieuwe release verwerkt zijn. Daardoor kunnen overheden sneller reageren op aanvragen van burgers en nieuwe federale verordeningen.

Partners

Be Informed heeft verschillende overheidsorganisaties als klant in Nederland en daarbuiten, waaronder het UWV, CAK, IND, ministerie van Infrastructuur en Milieu, ministerie van VWS, Openbaar Ministerie, Belastingdienst en, via partners, diverse gemeenten. Naast het hoofdkantoor in Nederland, heeft het bedrijf inmiddels kantoren in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Turkije. Be Informed is verder vertegenwoordigd in Scandinavië en het Caribische gebied.

Caci levert informatieoplossingen en -diensten aan de Amerikaanse inlichtingendienst, defensie en federale burgerlijke overheden. Het bedrijf biedt werk aan zo'n vijftienduizend mensen. In Nederland is Caci actief in het onderwijsveld na de overnames van PSB Informatiesystemen en Chronotech.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4748156). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.