Managed hosting door True

Microsoft brengt startknop in Windows 8.1 terug

 

Windows 8.1

Softwareleverancier Microsoft kondigt een nieuwe versie van zijn besturingssysteem Windows 8 aan. Windows 8.1 biedt nieuwe functionaliteit en brengt, iets waarover al langer werd gespeculeerd, de startknop terug. Microsoft maakte de vernieuwingen bekend in een blogpost van Antoine Leblond, verantwoordelijk voor het Windows-programmamanagement.

De ingrijpendste verandering in de nieuwe Windows-versie 8.1 lijkt de terugkeer van de startknop. Het verdwijnen van de startknop was een van de grote vernieuwingen van Windows 8 ten opzichte van voorganger Windows 7. Voor het overige biedt de nieuwe versie van het besturingssysteem vooral cosmetische wijzigingen en worden kleine onhandigheidjes in de bediening weggewerkt.

Een wezenlijke verandering is een aanpassing aan de zoekfunctie: die kan worden uitgebreid met een aantal bronnen, waaronder de persoonlijke SkyDrive of SkyDrive Pro van de gebruiker. Bovendien wordt het hier mogelijk bestanden rechtstreeks in de Microsoft-cloud op te slaan. Een kopie van de SkyDrive-bestanden is bovendien beschikbaar als de gebruiker geen internetverbinding heeft, wanneer dit in de instellingen wordt aangegeven.

Het vernieuwde besturingssysteem heeft als browser Internet Explorer 11 aan boord. IE11 maakt de browser beter geschikt voor gebruikers met een aanraakscherm.

Zakelijk gebruik

De wijzigingen die nu zijn aangekondigd hebben vooral gevolgen voor consumenten die Windows 8 gebruiken. Wijzigingen die betekenis hebben voor zakelijk gebruikers zullen tijdens de developersconferentie Build van 26 tot 28 juni 2013 in San Francisco worden bekend gemaakt. Duidelijk is in elk geval dat Windows 8.1 het besturingssysteem beter geschikt maakt voor het werken met cloud-toepassingen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4745601). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.