Managed hosting door True

Rackspace komt met OpenStack-certificeringen

 

Certificaat

Hostingbedrijf Rackspace breidt zijn aanbod van OpenStack-trainingen uit met een certificeringsprogramma. Sinds de introductie van zijn trainingsprogramma voor OpenStack in 2011 heeft Rackspace wereldwijd reeds honderden studenten getraind. Nu OpenStack steeds vaker ingezet wordt ontstaat bij veel mensen en organisaties een vraag naar een objectief oordeel dat aangeeft of iemand ervaring heeft met de technologie.

Om hierin tegemoet te komen introduceert Rackspace zijn certificeringsprogramma voor applicatie-ontwikkelaars en DevOps-engineers van OpenStack met een Rackspace Certified Technician for OpenStack-certificeringsexamen. Deze basiscertificering wordt verkregen wanneer een OpenStack-professional kan laten zien dat hij een OpenStack-cloud goed kan inzetten en laten draaien.

Objectieve kwalificatie

'Als oprichter van OpenStack is het onze taak om goed te luisteren naar de vragen van klanten en partners', zegt Tony Campbell, training- en certificeringsdirecteur voor OpenStack bij Rackspace. 'Eén van die vragen was een certificeringsprogramma om de technologie sneller te kunnen leren. Met meer dan vijfhonderd banen op vacaturewebsites die aan OpenStack gelieerd zijn, werd het tijd voor een objectieve kwalificatie voor organisaties die kandidaten met bewezen OpenStack-ervaring willen uitnodigen voor een gesprek.'

Rackspace biedt momenteel een publieke en privélessen waarin studenten leren hoe ze de OpenStack-technologie kunnen gebruiken en onderhouden in zowel een public als een private cloud-omgeving. Elke les is interactief en wordt verzorgd door OpenStack-experts die daarin realistische cases behandelen. Rackspace voegt een aantal nieuwe tracks toe aan het bestaande curriculum, die ingaan op de onderwerpen business, operations, developments, architecture, community en ecosystem. Rackspace verzorgt tevens trainingen voor iedereen die van plan is de Rackspace Private Cloud-software in te zetten.

Rackspace Certified Training Partners

Middels een certified training partner-programma biedt Rackspace zijn OpenStack-cursussen aan in diverse talen en in een groot aantal landen. Partners die voor dit programma gecertificeerd zijn, bieden de door Rackspace ontwikkelde OpenStack-cursussen aan. Door het combineren van een groot netwerk met partners en de expertise van Rackspace kunnen studenten over de hele wereld straks een OpenStack-training volgen. Binnenkort is het voor partners mogelijk zich in te schrijven om deze certificeringstrainingen te geven.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4571292). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.