Managed hosting door True

Dimension Data helpt klant met bouw cloud-dienst

 

Ict-dienstverlener Dimension Data lanceert het OneCloud-partnerprogramma. Dit is een wereldwijd cloud-partnerprogramma dat serviceproviders, onderwijsinstellingen, overheidsinstanties en inkoopplatforms in staat stelt om snel nieuwe cloud-diensten te introduceren.

OneCloud versnelt de marktintroductietijd door te profiteren van Dimension Data's wereldwijde Managed Cloud Platform (MCP) en gebruik te maken van sales- en marketingondersteuning tijdens de opstart van een serviceprovider. Daarnaast kan gebruik worden gemaakt van de Global Cloud Exchange van Dimension Data. Dit biedt een ecosysteem van aanbieders van cloud-diensten, die dataverkeer via de cloud kunnen uitwisselen.

Provider CaaS

Dimension Data introduceerde in februari 2012 zijn Provider compute as a service (CaaS)-dienst in reactie op de vraag van serviceproviders naar zakelijke cloud-diensten voor hun eigen afzetmarkt. Het Provider CaaS-aanbod biedt een zakelijke infrastructure as a service (IaaS)-cloud-dienst die providers onder hun eigen merknaam kunnen vermarkten. De centrale Cloud Business Unit van Dimension Data biedt vanuit het OneCloud-partnerprogramma een aanvulling op de Provider CaaS-propositie door serviceproviders tijdens de opstartfase marketing- en salesondersteuning te bieden, die nodig is om hun cloud-aanbod sneller in de markt te zetten.

'Het OneCloud-partnerprogramma van Dimension Data ondersteunt onze partners bij het sneller in de markt zetten van hun eigen cloud-diensten', zegt Steve Nola, ceo van de Cloud Business Unit van Dimension Data. 'Het ontwikkelen, lanceren en integreren van een nieuwe cloud-dienst is tijdverslindend, kostbaar en voor veel van onze klanten een onontgonnen terrein. We zetten ons in om onze partners te helpen sneller concurrerende cloud-diensten in de markt te zetten om zo tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar cloud-diensten.'

Global Cloud Exchange

Partners die de Alliance Member-status bereiken, krijgen eveneens toegang tot de Global Cloud Exchange van Dimension Data, een platform dat partners in staat stelt hun cloud-diensten uit te breiden naar meerdere landen. Via Global Cloud Exchange kunnen partners ook dataverkeer uitwisselen door te profiteren van de on-demand capaciteit en van cloud-diensten van andere partners. Dimension Data CloudControl biedt als cloud-managementsysteem de benodigde automatisering voor orkestratie, beschikbaarstelling van diensten, afrekening naar gebruik en facturatie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4543547). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.