Managed hosting door True

Organisaties zien toekomst cloud zonnig in

 

Het gebruik van cloud-diensten neemt exponentieel toe. Om de status van het gebruik van cloud in Nederland te onderzoeken voerde het internationale advocatenkantoor Arthur's Legal een onderzoek onder tweehonderd Nederlandse, zakelijk gebruikers van cloud-diensten uit. Hieruit blijkt dat er ondanks veel negatieve berichtgeving een groeiend vertrouwen in cloud-diensten is.

Het onderzoek beslaat drie onderdelen; de besluitvorming, het kiezen en contracteren en het beheer. De respondenten, die allen managementposities bekleden bij middelgrote en grote bedrijven in de dienstverlenende sector, industrie of bij de overheid, hebben over het algemeen een groeiend vertrouwen in cloud-diensten. 66 procent van de respondenten zegt dat het vertrouwen in cloud-diensten moet groeien en ziet het steeds verder verbeteren. Slechts 2 procent heeft weinig vertrouwen in cloud-gerelateerde dienstverlening, omdat ze er slechte ervaringen mee hebben.

Extra aandacht

Opvallend is het dat 85 procent van de ondervraagden aangeeft andere overwegingen te maken bij de selectie van een cloud-provider dan bij het selecteren van een traditionele internet service provider. Het grootste deel van hen verricht meer onderzoek om de continuïteit van de cloud-dienst en de leverancier vast te kunnen stellen. Ook wordt vaak extra aandacht besteed aan beveiliging en betrouwbaarheid van de leverancier. Slechts 15 procent ziet geen wezenlijke verschillen tussen 'gewone' it-diensten en cloud-diensten.

Kijkend naar het business-model van cloud-diensten, heeft pay-per-use duidelijk de voorkeur (52 procent). Een abonnementstructuur is de tweede optie (41 procent). Gratis diensten in de cloud zijn niet geliefd, slechts 1 procent van de respondenten heeft hier een voorkeur voor. Gratis services die ook zakelijk worden gebruikt, zoals Dropbox, Wetransfer, Linkedin en Facebook, worden opvallend genoeg wel vaak gebruikt. Tegen wil en dank dus, zo blijkt uit het onderzoek.

Vertrouwen groeit

Arthur's Legal adviseert al ruim een decennium over cloud computing. 'Het in kaart brengen van een nieuwe, technologische ontwikkeling als cloud computing en het uitwisselen van ervaringen met zakelijke gebruikers is voor alle marktspelers van belang', zegt Arthur van der Wees, managing partner van Arthur's Legal. 'De opkomst van cloud-diensten is onomkeerbaar en het is belangrijk daarin mee te gaan om je concurrentiepositie niet te verzwakken. Gelukkig zien we dat het vertrouwen groeit. Dat komt vanzelf, wanneer men meer kennis van zaken krijgt.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4526798). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

Interessant onderzoek. Had dit graag gedeeld met een ict-er die hier volop mee bezig is. Jammer dat er geen social media sharing buttons bij het artikel staan. Gemak dient de mens!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.