Managed hosting door True

SAP neemt Ariba over voor 4,3 miljard dollar

 

E-commerce

Softwareconcern SAP lijft Ariba in, de Amerikaanse leverancier van software voor inkoop- en aankoopbeheer en online marktplaatsen. De transactie kost SAP 4,3 miljard dollar, deels contant betaald, deels middels een lening van 2,4 miljard euro. Het bedrijf wil met de overname zijn cloudaanbod uitbreiden. Naar verwachting rondt de Duitse leverancier van software voor enterprise resource management (erp) de overname in het derde kwartaal van 2012 af.

Ariba-topman Bob Calderoni zal na de afronding toetreden tot de wereldwijde directie van SAP. Bij Ariba, met het hoofdkantoor in Sunnyvale, Californië, werken zo'n 2600 mensen. Het heeft een omzet van 444 miljoen dollar. Het bedrijf biedt klanten software voor het beheren van inkoop- en aankoopprocessen ('spend management') en het opzetten van een e-handelsplatform. Het heeft hiervoor het zogeheten Ariba Network opgezet, een wereldwijd webgebaseerd handelsnetwerk waaraan tal van partners en klanten aan meedoen. Het softwarebedrijf voor e-commerce claimt dat er 730.000 bedrijven gebruikmaken van dit netwerk.

Volgens Ariba draait dit netwerk tegenwoordig in de cloud. SAP beschouwt deze propositie als een belangrijke aanvulling op zijn cloudsuite, bestaande uit SAP Business Bydesign, SAP Business One en Succesfactors. Het Ariba Network zal worden gekoppeld aan het snelle 'in memory' analytische databaseplatform Hana en de ECC (Enterprise Core Component), het erp-systeem van SAP.

Quadrem

Ariba houdt in Nederland kantoor aan de Kabelweg in Amsterdam. Haast onbekend is dat daar ook het officiële hoofdkwartier zit van de internationale online marktplaats Quadrem International. Ariba nam dit bedrijf in november 2010 voor 150 miljoen dollar over. Quadrem.com is vooral actief als online marktplaats waar kopers en verkopers uit de mijn- en bosbouw, olie & gas en industrie zich roeren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4516336). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.