Managed hosting door True

ICT lichtpunt in jaarcijfers Unica

 

De omzet van Unica ICT is in 2011 met ruim 8 procent gestegen tot 21,2 miljoen euro. In 2010 lag de omzet nog op 19,5 miljoen euro. Bij Unica ICT werken 124 mensen. Het bedrijf maakt deel uit van technisch installatiebedrijf Unica uit Hoevelaken. Dat zag zijn totale omzet in 2011 met 3 procent teruglopen tot 292 miljoen euro. De nettowinst van het bedrijf daalde fors van 7,3 miljoen euro in 2010 naar twee miljoen euro in 2011.

Naast Unica ICT is het installatiebedrijf in de ict-wereld ook actief als bouwer/inrichter van datacentra. Deze divisie zag zijn omzet in 2011 teruglopen van 28,1 naar 24,2 miljoen euro.

De goede prestaties van de ict-divisie compenseren, samen met de groeiende vraag naar technisch installatiebeheer en energie-oplossingen, bij Unica de teruggelopen installatiewerkzaamheden in de (nieuw)bouwsector. Unica (1800 medewerkers) verwacht de positieve lijn van het ict-deel de komende jaren te kunnen doortrekken.

Het installatiebedrijf heeft de afgelopen tijd ook geïnvesteerd in het uitbreiden van zijn ict-activiteiten. Medio 2010 kocht Unica bijvoorbeeld de ict-aciviteiten van het failliete AAC Cosmos op. Begin dit jaar werd bekend dat Unica ICT fuseert met Schutte Informatisering uit Lemelerveld. De bedrijven worden samengevoegd tot Unica Schutte ICT. De combinatie biedt netwerkoplossingen, datacenterdiensten, telecommunicatie, documentverwerking, bedrijfssoftware (Sharepoint), onderhoud en beheer en een hardwarereparatiedienst.

Ambitie

Unica zegt inmiddels op de ict-markt goed gepositioneerd te zijn. Het bedrijf verwacht te kunnen groeien door de groeiende vraag naar clouddiensten en mobiel werken. Rik Dikken, algemeen directeur van Unica: 'De orderportefeuille voor 2012 is gemiddeld genomen behoorlijk goed gevuld. Hierbij staat wel al langer het aandeel installatietechniek, dat nu ongeveer de helft van de omzet bedraagt, onder druk ten faveure van andere activiteiten als technisch beheer en onderhoud, ict en energie. Ontwikkelingen als het nieuwe werken, flexibilisering van kantoren en opkomst van duurzame installaties en energieprojecten bieden ruim voldoende marktkansen.'

'Daarnaast', stelt Rikken, 'hebben we in het afgelopen jaar Unica ICT aanzienlijk versterkt, hetgeen past in onze ambitie om alle belangrijke installaties in de gebouwde omgeving te kunnen beheren en onderhouden.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4512757). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.