Managed hosting door True

Dimension Data breidt clouddiensten uit

 

Ict-dienstverlener Dimension Data breidt zijn clouddiensten uit naar Amsterdam en Sydney in Australië. Het bedrijf heeft al twee zogeheten managed cloud platforms in de Verenigde Staten voor dienstverlening aan de grootzakelijke markt. Dimension Data wil in april 2012 het aantal platformen verder uitbreiden in het Midden-Oosten en Afrika en vanaf juni 2012 in Azië.

Met deze uitbreiding versterkt Dimension Data zijn positie op de wereldwijde cloudmarkt, vooral voor internationaal opererende ondernemingen. Dimension Data maakt voor de levering van clouddiensten gebruik van een webinterface of een RSS-achtige manier voor het beschikbaar stellen van informatie (REST). Hiermee kunnen klanten wereldwijd publieke cloud-diensten beschikbaar stellen en beheren aan hun medwewerkers. Daarnaast is het mogelijk te linken naar private cloud- en managed hosting-omgevingen die door Dimension Data worden beheerd.

De private cloud-diensten van Dimension Data bieden vooraf vastgestelde server- en opslagcapaciteit als dienst. Deze is in te zetten vanuit het datacenter van de klant of een externe locatie. De diensten omvatten de fysieke infrastructuur, virtualisatiesoftware en het besturingssysteem, de implementatie, het cloud-beheer (geautomatiseerde provisioning, coördinatie en facturatie) en continu beheer door Dimension Data.

Certificering

De diensten zijn voorzien van de certificeringen SSAE 16, European Safe Harbor en HIPAA.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4450532). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.