Managed hosting door True

Tintri wil nieuwe partners aantrekken

Amerikaans bedrijf biedt storage-oplossing voor cloudomgeving

 

Flash storage

Storage-leverancier Tintri breidt zijn Global Partner Program uit. Het bedrijf heeft hiertoe nieuwe partnerniveaus in het leven geroepen: ‘Elite’, ‘Premier’, ‘Authorized’ en ‘Registered’. Het programma voorziet daarmee in meer partnerincentives, uitgebreide training, ondersteunend materiaal en verbeterde mogelijkheden voor dealregistratie. Deze programmaverbeteringen zijn erop gericht om nieuwe partners aan te trekken.

Tintri hanteert een tweesporige kanaalstrategie. In de Benelux bedient het resellers op lokaal niveau in samenwerking met de distributeurs Zycko en Avnet. De focus van Tintri is gericht op het netwerk van virtualisatie- en storage-partners; in samenwerking informeren zij prospects en sluiten zij deals. Tintri concentreert zich tegelijkertijd op de cloud provider-markt.

VM-bewuste storage

Tintri werd in 2008 opgericht door Kieran Harty, die eerder aan het hoofd stond van de ontwikkelafdeling van VMware. Zijn bedrijfsmissie was om de kloof te dichten tussen conventionele opslag en de behoeften van applicaties en gevirtualiseerde omgevingen. Tintri heeft wereldwijd momenteel ruim vijfhonderd werknemers in dienst, waarvan een handvol in Nederland actief zijn. Klanten van Tintri zijn onder meer F5 Networks, Time Warner, het Amerikaanse Ministerie van Defensie, Universiteit Maastricht en Jeugdzorg Gelderland.

Het Amerikaanse bedrijf is een aanbieder van storage-oplossingen die zijn ontwikkeld met het oog op gevirtualiseerde omgevingen. De oplossingen zijn verkrijgbaar in de vorm van volledig op flash gebaseerde of hybride flash-appliances. De appliances van Tintri maken gebruik van VM’s en virtuele schijven als kerncomponenten voor het opslagbeheer in plaats van conventionele opslagabstracties zoals LUN’s en volumes.

De afgelopen jaren ontving Tintri financiering ter waarde van 260 miljoen dollar ter ondersteuning van zijn bedrijfsgroei. Deze kapitaalinjectie wordt aangewend voor investeringen in zijn personeelsbestand, nieuwe internationale kantoren en de verdere ontwikkeling van zijn VM-bewuste storage-platform.

Channel Awards

Tintri is genomineerd voor de Channel Awards in de categorie Channel Challenger of the Year. Tot en met 13 november kan er worden gestemd. Op 7 december 2016 maakt Channelweb de winnaars bekend tijdens een awardshow.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5848241). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.