Managed hosting door True

Zerto wil bedrijven continuïteit bieden

 

cloud computing

De van oorsprong Israëlische softwarefirma Zerto wil 24 uur per dag beschikbaarheid realiseren voor zakelijke ict- en cloudomgevingen. Het bedrijf voorziet organisaties naar eigen zeggen van schaalbare softwareoplossingen om bedrijfscontinuïteit te garanderen. Een verdere kennismaking.

Zerto kent twee onderdelen. Met het Zerto Cloud Continuity Platform kunnen klanten hun gevirtualiseerde workloads verplaatsen tussen publieke, private en hybride clouds. Zerto Virtual Replication beschermt, herstelt en migreert applicaties en data in gevirtualiseerde en cloud-datacenters. De firma is een wereldwijde salesorganisatie, waarvan de software wordt ontwikkeld in Israël. Inmiddels telt het bedrijf vierhonderd medewerkers wereldwijd. Het bedrijf is opgericht in 2009 door de broers Ziv en Oded Kedem, die eerder werkzaam waren als disaster recovery experts. 

Groei en awards

Een paar hoogtepunten uit de afgelopen zeven jaar zijn het behalen van de VMworld Best of Show award in 2011 en de Best of VMworld Europe User award in 2014. Zerto heeft in het vierde jaar op rij een omzetgroei van 100 procent weten te behalen. In 2015 werd de firma genoemd als derde snelst groeiende bedrijf in de Deloitte Technology Fast 500 EMEA. Ondertussen werkt Zerto in de Benelux voor klanten als KPN, Uniserver, Internedservices en Proximus. Hierbij is de dienstverlening uitgebreid met onder andere disaster recovery as a service (DRaaS). 

Op zoek naar partners

Zerto is een indirecte salesorganisatie die zich wil profileren als de BC/DR-partner en zegt de enige te zijn die rpo (recovery point objectives) van seconden en rto (recovery time objectives) van minuten kan bieden. Het bedrijf is actief bezig met het zoeken naar partners vanuit het ecosysteem van cloud serviceproviders (csp), vars, msps en system integrators, die zich willen focussen op bedrijfscontinuïteit en disaster recovery om te zorgen voor een grotere it-veerkracht voor kritieke datacenterinfrastructuren.

Nieuw partnerprogramma

De Israëlische firma lanceert het partnerprogramma opnieuw om dit zo goed mogelijk aan te kunnen passen en af te kunnen stemmen op de behoefte van nieuwe partners. Op deze manier bieden zij naar eigen zeggen nieuwe mogelijkheden om de business van hun bestaande klanten te laten groeien. In lijn met het nieuwe programma blijft Zerto het training- en certificeringsaanbod uitbreiden. Het dit jaar gelanceerde MyZerto University zal verrijkt worden met meer Zerto use cases en industriekenniscertificaten over onderwerpen als de publieke cloud.

Focus en toekomst

Zerto investeert in focuspartners voor de on-premise business en msp’s voor de cloud business. Het bedrijf biedt on-premise oplossingen, DRaaS voor csp’s en disaster recovery voor csp-datacenters. De firma groeide in het eerste kwartaal van 2016 vooral in de gezondheidszorg en financiële sector. De groei van het bedrijf is volgens Zerto te danken aan de toenemende vraag naar hardware-onafhankelijke en cloud-onafhankelijke BC/DR-software ter ondersteuning van complianceprocessen van organisaties in sterk gereguleerde sectoren. Zerto wil zich ten slotte in de toekomst richten op de uitbreiding van het verkoopkanaal door het opzetten en ondersteunen van technologie-, resale- en cloud serviceproviderpartnerships.

Zerto is genomineerd voor de Channel Awards in de categorie Channel Challenger of the Year. Tot en met 13 november kan er worden gestemd. Op 7 december 2016 maakt Channelweb de winnaars bekend tijdens een awardshow.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5812474). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.