Managed hosting door True

Telindus is Cisco Cloud Builder en Gold Partner

 

Certificaat

Netwerkconcern Cisco heeft Telindus, een Utrechtse netwerk- dienstverlener, opnieuw gecertificeerd voor zowel de Cisco Master Cloud Builder Specialisatie als de status van Gold Partner. Telindus is in Nederland één van de twee organisaties die over deze Cisco Master Specialisatie beschikt en één van de negen Gold Partners. Met deze certificaten profileert Telindus zich naar eigen zeggen in de markt als kennis- en expertisepartner.

NSF, de onafhankelijk audit-organisatie ingezet door Cisco, heeft na twee audit-dagen de beide certificaten toegekend. Voor deze certificeringen is er binnen Telindus een speciaal team samengesteld, dat twee maanden aan de audit heeft gewerkt om het tot een succes te brengen.

Audits

De audit rondom het Gold-certificaat richt zich met name op de plan-, build- en manage-processen en -procedures. Denk hierbij aan project- en servicemanagement, klanttevredenheid, trainingen, hybride it en support. De audit voor de Cisco Master Cloud Builder Specialisatie betreft een zes uur durende demonstratie van een klantscenario, waarin de expertise en kennis moeten worden aangetoond van Cisco’s Data Center Architectuur. De intentie van de demonstratie is om de (fictieve) klant te betrekken bij een strategische keuze, waarin zakelijke oplossingen worden geboden.

Er wordt jaarlijks een audit gehouden om te peilen of Telindus nog aan de vereisten voldoet. Zo moeten Cisco-partners te allen tijde nieuwe kennis en expertise opdoen rondom de marktontwikkelingen, klantbehoeftes, nieuwe technologieën en innovatiemogelijkheden. Een andere minimale eis voor het Gold-programma is dat er vier CCIE’ers (Cisco Certified Internetwork Experts) in dienst zijn.

Complexe it-omgevingen

Marcel Luijk, director partner en vendor management bij Telindus: ‘Innovatie en klantervaring staan bij ons hoog in het vaandel. Daarnaast sluit ons dienstenportfolio aan bij de complexer wordende it-omgeving en –requirements. Door het leveren van toegevoegde waarde, ondersteunen wij de klant bij het behalen van de businessdoelstellingen.’

Luijk geeft aan dat zijn onderneming zich ook verder wil specialiseren in security. ‘Met dreigingen die steeds geavanceerder worden en zich bovendien in een razendsnel tempo ontwikkelen, zien steeds meer organisaties de noodzaak van een integrale security-aanpak. Om security verder uit te rollen, heeft de organisatie intern personeel aangewezen om zich meer te ontwikkelen op dit expertisegebied. Binnen dit traject worden experts gecertificeerd voor CCIE Security. Hiermee is Telindus volgens mij dicht bij een volgende certificering: Cisco Master Security Specialisatie.’

Telindus, onderdeel van de Proximus Groep, is specialist en leverancier op het gebied van access, connectivity en datacenteroplossingen in combinatie met managed services en multi-vendor support. Het bedrijf werkt samen met ondernemingen als Ciena, Cisco, Juniper, EMC, NetApp, VMware, CommVault, Quantum, Nutanix, Infinera, Vasco Data Security, VCE en Riverbed. De van oorsprong Belgische organisatie is opgericht in 1969 en heeft het hoofdkantoor in Brussel.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5970918). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.