Managed hosting door True

4 miljoen voor data- en privacy-startup Roseman Labs

 

De Nederlandse startup Roseman Labs heeft een investering van 4 miljoen euro gekregen van de Duitse deep tech-investeerders Matterwave Ventures en Spacewalk VC en het Nederlandse NP-Hard Ventures. Het bedrijf ontwikkelt innovatieve technologie waarmee organisaties kunnen samenwerken op het gebied van data zonder de data zelf uit te wisselen.

Het in 2020 opgerichte bedrijf focust zich op sectoren zoals de zorg, de financiële sector en energiebedrijven en stelt hen in staat om gegevens te koppelen en te analyseren zonder privacygevoelige brondata te delen. Zo voldoen die organisaties aan strenge Europese privacyregels.

De software van Roseman Labs wordt al gebruikt in een zogenoemde datawerkplaats voor zorgorganisaties. Daar delen deelnemers veilig hun inzichten over behandelingen en kunnen ze data verzamelen zonder persoonlijke patiëntgegevens te onthullen.

Het bedrijf breidt zich nu uit naar scenario’s bij justitie, financiële dienstverleners en  energieleveranciers. De software wordt onder meer gebruikt door het Nationaal Cyber Security Centrum.

Roderick Rodenburg, directeur van Roseman Labs, verwacht dat de investering de groei van het bedrijf zal ondersteunen en hen zal helpen hun technologie, multi party computation, genaamd, zowel in Nederland als internationaal, te vermarkten.

Met de nieuwe investering wil het bedrijf niet alleen groeien, maar ook meer expertise en ervaring aan boord halen om hun technologie sneller naar de markt te brengen. De investeerders verwachten onder meer dat het verbinden van data over grenzen van landen, industrieën en concurrenten heen, veel waarde kan creëren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7553537). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures Business Analytics

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.