Managed hosting door True

Energy21 vergroot aanbod via overnames Ecedo en Jules

 

Zonne-energie

Het Utrechtse Energy21, bekend van zijn datamanagementsoftware voor energieleveranciers, neemt softwarebedrijven Ecedo en Jules over. Met de twee overnames breidt de onderneming zijn product- en dienstenportfolio uit. De transacties worden ondersteund door Vortex Capital Partners, de investeerder die in 2022 instapte.

Jules uit Woerden en Ecedo uit Tynaarlo leveren beide gestandaardiseerde saas-diensten voor energieleveranciers. Zo heeft Jules een energie-inkoopplatform waarmee de afnemers van deze leveranciers zelfstandig hun gas- en elektriciteitsposities beheren. Ecedo ontwikkelt cloudtoepassingen waarmee energiebedrijven hun klanten beheren, registreren en factureren.

De energiesector is volop in beweging, onder meer door de opkomst van duurzame energiebronnen, de laadvraag van elektrische voertuigen en het wettelijke energieplafond. Volgens het Utrechtse softwarebedrijf leidt dit tot toenemende behoefte aan complexe energieproducten, zoals dynamische en flexibele contracten. De datamanagementsoftware van Energy21, Ecedo en Jules moeten hierin voorzien.

Vortex

Gezamenlijk tellen de drie bedrijfsonderdelen ruim honderd medewerkers, veelal software-ontwikkelaars en adviseurs. De totale groepsomzet over 2023 bedraagt naar verwachting 20 miljoen euro. Onder de klanten bevinden zich bedrijven als Eneco, Essent, PZEM, Vattenfall, BASF en USG-Chemelot.

Investeerder Vortex kocht in 2022 samen met het management de oprichters van Energy21 uit.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7549234). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.