Managed hosting door True

Qlik koopt Talend, ServiceNow lijft Duits G2K in

 

deal handen schudden overeenkomst contract

De van oorsprong Zweedse leverancier van business intelligence (bi)-software Qlik heeft voor een onbekend bedrag Talend in handen gekregen. Dit is een Amerikaanse specialist in clouddata-integratie en data-integriteit. Ook ServiceNow roerde zich: de Amerikaanse leverancier van workflow-automatisering kocht het iot-platform G2K uit Duitsland.

Met de overname van het in 2006 opgerichte Talend breidt Qlik zijn productenaanbod op het gebied van data-integratie, analyse, artificiële intelligentie (ai) en machine learning  uit met Talends portfolio voor cloud-data-integratie. Daarmee kan het bedrijf klanten beter helpen met het vraagstuk van data-fragmentatie, veroorzaakt door de toename van verschillende informatiebronnen die niet met elkaar verbonden zijn. Talend biedt Qlik de mogelijkheid die bronnen met elkaar verbinden. Overigens kan de software van Talend al lang gekoppeld worden aan die van Qlik.  

ServiceNow kondigde de overname van het ai-gedreven internet-of-things (iot)-platform Parsifal van G2K aan. De technologie van G2K biedt organisaties de mogelijkheid om actuele gegevens in fysieke ruimtes met elkaar te verbinden voor een volledig operationeel overzicht. ServiceNow gaat de G2K-technologie toevoegen aan zijn Now Platform om het in eerste instantie in de detailhandel aan te bieden. Winkeliers kunnen dan hun real time  voorraadgegevens verwerken in hun workflow-software. Het softwarebedrijf op den duur de gecombineerde oplossing te kunnen slijten in elke sector.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7506855). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Business Analytics

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.