Managed hosting door True

Xebia neemt Poolse GetInData over

Bedrijf is in 2014 opgericht door voormalige Spotify-engineers

 

Xebia neemt het Poolse GetInData over. Daarmee breidt het zijn activiteiten in Polen uit en beschikt het van oorsprong Nederlandse consultancybedrijf over 120 engineers en consultants op het gebied van big data, cloud, analytics, machine learning en ai-oplossingen. GetInData is in 2014 opgericht door voormalige Spotify-engineers.

De medewerkers van het Poolse bedrijf hebben veel kennis en kunde op het gebied van data engineering-principes en het implementeren van diverse datatechnologieën.

Onder meer muziekstreamingdienst Spotify, ING Bank en telecombedrijven als Play en Kcell maken gebruik van de diensten van GetInData. Op termijn zal het bedrijf ook Xebia gaan heten.

Door de overname, waarvan geen financiële details bekend zijn gemaakt, vergroot Xebia zijn kennis en kunde op het vak van data- en ai. Beide bedrijven werkten al langer samen binnen verschillende projecten. Ook maken ze deel uit van dezelfde big data- en open source-gemeenschappen.

Java

Xebia, opgericht in 2001, groeide uit van een bedrijf dat gespecialiseerd is in Java-technologie tot een dienstverlener met een breed aanbod aan ict-consultants met ruim vijfduizend medewerkers verspreid over kantoren in meerdere landen.

Xebia is door een overname- en groeistrategie de afgelopen jaren flink gegroeid. Het heeft de bedrijfsvoering opgedeeld in ‘chapters’, daarin staat het delen van kennis centraal. De activiteiten van GetInData worden onderdeel van het ‘data chapter’.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7456597). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.