Managed hosting door True

Kapitaalinjectie voor ai-platform Dataiku

 

Dataiku, een van oorsprong Franse aanbieder van een all-in-one platform om ai-projecten te ondersteunen, krijgt tweehonderd miljoen dollar aan nieuw groeigeld. Het bedrijf wordt daarmee gewaardeerd op 3,7 miljard dollar. De opbrengst van deze nieuwe financieringsronde die werd geleid door investeerder Wellington Management, kan de ontwikkeling van dit ai-platform versnellen.

Sinds de oprichting in 2013 hebben investeerders 600 miljoen dollar gestoken in Dataiku, concurrent van onder meer SAS, Databricks, Tibco, Mathworks en Alteryx. 

Dit jaar groeide het klantenbestand uit tot boven de vijfhonderd bedrijven. Die brengen inmiddels 150 miljoen dollar aan jaarlijks terugkerende inkomsten binnen. Een van de grotere klanten is Rabobank. Het platform van Dataiku ondersteunt het Data Lab van Rabobank bij het uitrollen van ai-projecten in de hele organisatie

Sinds twee jaar wordt ook nauw samengewerkt met Snowflake, het bedrijf van de Nederlandse Amerikaan Frank Slootman. Samen leveren beide bedrijven ai-mogelijkheden, waarmee klanten allerlei soorten data science-projecten kunnen bouwen, implementeren en monitoren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7447315). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.