Managed hosting door True

Documentenverwerker Doculayer in Amerikaanse handen

 

Doculayer, een Haagse leverancier van software voor het analyseren en geautomatiseerd verwerken van documentenstromen, gaat naar ProcessMaker, een Amerikaanse specialist in business process managementsoftware. Het is de Amerikanen te doen om Doculayers kennis van geavanceerde artificiële intelligentie (ai) en machine leren. De overname draagt bij aan de missie van ProcessMaker om complexe bedrijfskritische processen van bedrijven te automatiseren.

Het zoeken naar gegevens in interne databronnen kost bedrijven veel geld. Doculayer gebruikt ai om documenten te classificeren en er betekenis uit te halen. Doculayer kan niet alleen gestructureerde gegevens uit formulieren en tabellen verwerken, maar ook uit volledig ongestructureerde data zoals afbeeldingen, chats en e-mails. Ook gescande documenten zijn daardoor beter vindbaar.

Richard Smit, oprichter en cto van Doculayer, stelt vast dat veel complexe processen inefficiënt werken. 'Dat komt omdat belangrijke gegevens vaak ongestructureerd zijn en ‘vastzitten’ in moeilijk te gebruiken formaten. Zodra deze gegevens worden ontsloten en intelligent worden geïnterpreteerd, worden bestaande processen veel efficiënter. Intelligente documentverwerking voegt dan ook veel waarde toe aan procesverbetering. Maar het is een stukje van de puzzel. Met de overname van Doculayer maakt ProcessMaker dat plaatje nu compleet. Door intelligentie uit documenten toe te voegen aan hun platform voor procesmodellering, management en automatisering ontstaat een complete visie op procesverbetering. Daarmee kunnen de moeilijkste proces-uitdagingen van bedrijven nu nog beter worden aangegaan.'

Financiële details rond de overname worden niet bekendgemaakt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7415667). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.