Managed hosting door True

Databedrijf Argaleo krijgt vers kapitaal

 

Databedrijf Argaleo krijgt groeikapitaal van het Bossche Investeringsfonds (BIF). De scale-up uit Den Bosch verzamelt en koppelt data aan een digitale 3d-kopie van een stad of regio, een zogenaamde digital twin.

Deze data gedreven inzichten helpen overheden en bedrijven bij het verbeteren van de leefbaarheid, veiligheid en mobiliteit. In de afgelopen twee jaar zijn tientallen gemeenten, provincies en veiligheidsregio’s de dashboards van Argaleo gaan gebruiken.

Jeroen Steenbakkers, die het bedrijf samen André Sluyter heeft opgericht: ‘De afgelopen twee jaar hebben we op eigen kracht ons softwareplatform en marktoplossingen ontwikkeld en toegepast bij grote organisaties. We staan nu voor een tweede fase waarin we de potentie en successen moeten omzetten in professionele doorgroei in huidige en nieuwe marktsegmenten. Daar gaat deze investering ons bij helpen.’

Het investeringsbedrag is niet bekend gemaakt. Het BIF investeert doorgaans tussen 0,5 en 1,5 miljoen euro in jonge bedrijven uit de regio. Grootste klant van Argaleo is de gemeente Den Haag. Ook de gemeenten Utrecht, Eindhoven, Arnhem, Vlaardingen en Den Bosch die het BIF mede financiert, behoren tot de gebruikers van Argaleo-software.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7415389). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.