Managed hosting door True

Topman SAP: klanten nerveus over voorraadketen

Christian Klein: 'Supply chain topprioriteit directies'

 

Ceo Christian Klein

De zorg over het instandhouden van de voorraadketen (supply chain) tijdens de coronacrisis met al zijn lockdowns is voelbaar in veel directiekamers. Dat merkt Christian Klein, topman van SAP, in zijn gesprekken met klanten. Vandaar dat het Duitse enterprise resource planning (erp)-softwareconcern met een aantal initiatieven komt waarmee zij hun supply chain kunnen versterken en verduurzamen.

Topman Klein vertelde tijdens een persconferentie op het deze week gehouden online-evenement Sapphire Now dat tot nu toe de SAP-systemen van klanten ('400.000: zij runnen de wereldeconomie') tijdens de Covid-19-pandemie stabiel zijn gebleven. Desondanks maken de ceo's van die bedrijven zich elke dag druk over de vraag of hun supply chains niet verstoord worden door de lockdowns tijdens deze coronacrisis. 'De supply chain staat momenteel bovenaan hun prioriteitenlijst. Ze willen ook weten hoe hun voorraadketen snel is aan te passen op het moment er alleen in eigen land of regio kan worden geproduceerd.'

SAP komt daarom met initiatieven gericht op het versterken en verduurzamen van hun voorraadketen. Zo gaat het erp-concern onder de noemer Industry Cloud specifieke cloud-oplossingen leveren voor afzonderlijke sectoren, gebaseerd op zijn Business Technology Platform-portfolio.

Overstap

"Er werken inmiddels 14.000 klanten met SAP S/4 Hana"

De pas veertigjarige Klein, die sinds mei in zijn eentje de scepter zwaait over de erp-reus na het vertrek van co-ceo Jennifer Morgan, verwacht dat klanten door de coronacrisis sneller naar de cloud zullen overstappen. Veel SAP-klanten werken nu nog met de on premise erp-omgeving ECC (de basis voor SAP Business Suite). Hoewel SAP het onderhoud eerder dit jaar verlengde tot 2030 moeten veel klanten de komende jaren een beslissing nemen of ze willen overstappen naar SAP S/4 Hana.

Volgens Klein werken er 14.000 klanten met Hana, waarvan het overgrote deel in een cloud-omgeving. Hij tekent daarbij wel aan dat zo'n overstap niet een-twee-drie is uitgevoerd. 'Het is niet alleen een technische migratie maar tevens een businesstransformatie naar een 'intelligentere' bedrijfsvoering. Dat heeft tijd nodig. Wij bieden klanten daarvoor ook hulp aan.'

Naast de Industry Cloud kondigt het bedrijf het initiatief Industry 4.Now aan. Onder deze vlag biedt SAP 'connected innovaties' voor een intelligentere supply chain, onder meer voor het beter volgen van en analyseren van assets door de gehele keten.

Toeleveringsketen

Verder neemt SAP het ecosysteem van de toeleveringsketen onder de loep om te kijken of er verbeteringen zijn door te voeren. Denk aan zaken als ontwerp, planning, sourcing, inkoop, productie, logistiek en asset-operaties. Het concern wil hiervoor de functionaliteit van een aantal eigen softwareproducten gebundeld inzetten: Ariba Network, SAP Asset Intelligence Network, SAP Logistics Business Network en SAP Fieldglass-oplossingen.

Tot slot gaat SAP onder het programma Climate 21 in samenwerking met partners zorgen voor duurzaamheidsstatistieken in de SAP-oplossingen. Dit helpt klanten met het analyseren en optimaliseren van de CO2-voetafdruk van hun producten en activiteiten in de gehele waardeketen. Inmiddels is er met SAP Product Carbon Footprint Analytics een eerste, concrete applicatie beschikbaar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6944478). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.